Logo

Letsprængt andebryst med flødepeberrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Letsprængt andebryst med flødepeberrod

 

Sprængt and med peberrod er en gammel dansk klassiker. Her har vi brugt franske berberiandebryster, som er helt uden ben og nemme at tilberede. Både kødet og flødepeberroden er også luksuspålæg til et stykke smørrebrød, så gem endelig resterne.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Saltning: 6 timer. Koge/trækketid: 40 min.

 

#

2 Berberi-andebryster

250 g suppeurter (løg, gulerod, selleri)

 

Saltlage:

½ liter vand

75 g groft salt

1 spsk farin

¼ tsk sorte peberkorn

¼ tsk nelliker

2 laurbærblade

 

Flødepeberrod:

2 dl piskefløde

2-3 spsk revet peberrod

1 spsk citronsaft

1 tsk sukker

salt og peber

 

Grønsager:

1 bundt forårsløg eller små porrer

1 bundt nye gulerødder

½ tsk salt

15 g smør eller 1 spsk olie

 

Tilbehør:

rugbrød eller kogte kartofler

*

 

Letsprængt andebryst med flødepeberrod

1. Kog en lage af vand, salt, farin og krydderier, og lad den blive helt kold.

Rids skindet på andebrysterne med en skarp kniv, og fjern senerne på kødsiden.

Læg andebrysterne i lagen, og sæt dem i køleskabet i 5-6 timer.

 

Letsprængt andebryst med flødepeberrod

2. Pisk fløden til skum, og smag til med fintrevet peberrod, citronsaft, sukker, salt og peber.

Top fløde-peberroden op på tykke citronskiver, og sæt dem i fryseren i 1 times tid - eller hæld blot cremen i en skål, og sæt den koldt.

 

Letsprængt andebryst med flødepeberrod

3. Tag andebrysterne op af saltlagen, og læg dem i en gryde med koldt vand, der akkurat dækker.

Giv dem et opkog, og kasser kogevandet.

Sæt dem over igen med friskt vand, og giv det et stille opkog.

Tilsæt rensede suppeurter, og lad kødet simre ved ganske svag varme i 12 min.

Tag gryden af varmen, og lad andebrysterne trække i lagen i 15 min.

 

Letsprængt andebryst med flødepeberrod

4. Rens forårsløg og gulerødder, og damp dem møre i lidt kogende vand tilsat salt og smør eller olivenolie.

Træk skindet af andebrysterne, og skær kødet i tynde skiver på tværs af kødtrådene.

Anret kødet med de dampede grønsager og flødepeberrod.

Server rugbrød eller kogte kartofler til.

 

TIPS: Du kan også vælge at stege andebrysterne: Dup dem tørre med køkkenrulle, og brun dem på skindsiden først på en varm pande. Brun derefter kødsiden. Skru lidt ned for varmen, og steg dem ca 8 min på hver side. Lad dem hvile tildækket på en varm tallerken i 8-10 min, før du skærer kødet i skiver.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.890 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?






Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her