1 frisk kylling (ca. 1 ¼ kg) 
½ tsk  salt 
½ tsk  sort peber 
 
Marinade af: 
2 spsk  solsikkeolie 
4 spsk  lime eller citronsaft 
1 bundt hakket persille 
1 fed presset hvidløg 
 
Sauce af: 
2 skalotteløg 
1 ½ spsk  smør 
1 ½ spsk  hvedemel 
2 ½ dl hønsebouillon 
1 ½ dl tør hvidvin 
1 dl hakket persille 
1 tsk  revet lime eller citronskal 
salt og peber 
 
Skyl kyllingen og tør den. 
Bland ingredienserne til marinaden og gnid kyllingen med den. 
Læg kyllingen i en plastpose sammen med marinaden, luk posen godt og 
læg den i køleskabet i ca. 12 timer. 
Krydr kyllingen ind- og udvendigt med salt og peber. 
Læg den i et ovnfast fad. 
Steg den ved 175ºC i ca. 45 minutter. 
Prøv om den er færdig ved at stikke i den tykkeste ende af låret. 
Saften skal være klar, ikke rosa. 
Hak løgene, svits dem i fedtstoffet og drys med hvedemel. 
Spæd med bouillon og vin under piskning. 
Hæld halvdelen af saucen i en blender, tilsæt persille og kør til det 
bliver til en jævn grøn sauce. 
Hæld blandingen tilbage i kasserollen og kog den op. 
Tilsæt limeskal og smag til med salt og peber. 
Skær kyllingen i portionsstykker og server saucen til.
  
Tips: Du kan også anvende kyllingestykker, stegetiden bliver da ca. 15 
minutter kortere. 
Retten er fryseegnet.