Logo

Lyssej spækket med hellefisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

600 g filet af lyssej eller mørksej eller torsk
2 skiver hellefisk
1 fiskebouillonterning opløst i ½ liter vand
1 tsk gurkemeje

Sauce:
2 ½ dl væde fra dampningen
1 dl A38 eller syrnet fløde 9%
1 spsk majsstivelse
citronsaft
salt
peber

Tilbehør:
ristede tomater
ris kogt med soya og champignon

Spæk sejfileterne med hellefisk i mindre stykker ved at stikke dem ind med spidsen af en kniv. Drys med peber. Kog vand, bouillon og gurkemeje sammen i en bredbundet gryde. Damp fisken heri i ca. 5 min. Tiden varierer efter filetens tykkelse. Tag fisken op, og hold den varm.

2 ½ dl kogefond jævnes med A38 eller syrnet fløde og majsstivelse rørt sammen. Lad det koge 3-5 min. Smag til med salt, peber og citronsaft. Læg fileterne op i et fad, og hæld den varme sauce over.

Serveres med halverede tomater, ristet på en hed pande, samt ris kogt med 2 spsk soya og 150 g champignon i tynde skiver.

NB: Fisken kan også spækkes med udvandede ansjosfileter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.386 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her