Logo

Månedens store salat + Klosteromelet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Månedens store salat + Klosteromelet

Månedens store salat

4 spsk (oliven)olie

3 spsk rødbedeeddike

3 julesalater

½ kinakål

2 appelsiner

10 skiver syltet rødbede

hakkede mandler eller hasselnøddekerner

Tilbehør: surbrød, smør

*

Pisk olie og rødbedeeddike sammen.

Snit julesalat og kinakål fint og bland det med små appelsinstykker og strimlet, syltet rødbede.

Hæld marinaden over og lad salaten trække ½ time.

Pynt ved serveringen med hakkede mandler eller hasselnøddekerner.

Server surbrød og smør til.

Madopskrift billede

Klosteromelet

125 g smør eller margarine

125 g kvark

2 æg

1½ spsk sukker

reven skal af 1 usprøjtet citron

1,25 dl mælk

3 spsk Maizenamel

2 spsk rosiner

2 spsk finhakket sukat

florsukker

*

Rør smør eller margarine og kvark godt sammen og tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Rør sukker og citronskal i.

Bland mælk og Maizenamel til en jævning, der lidt efter lidt røres i dejen.

Tilsæt rosiner og hakket sukat og vend til sidst de meget stiftpiskede hvider i.

Fyld dejen i en velsmurt, ildfast skål og bag den i ca. 50 minutter ved 150°C.

Server retten lun med sigtet florsukker over.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.446 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?