Logo

Mørbrad a l'orange

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbrad a l'orange

1 afpudset svinemørbrad (ca. 450 g)
2 tsk olie
Saft af 2 appelsiner


Sauce à l'orange:

Appelsinsky fra stegning
3 dl bouillon
¼ hvidkål i strimler
100 g frosne perleløg
1 ½ spsk majsstivelse
½ dl fløde 13%
150 g mandariner fra dåse
½ tsk sukker
½ tsk salt
¼ tsk peber

 

Tilbehør:

800 g kartofler
500 g broccoli i buketter og stilkene i små stykker


Brun mørbraden i olien i en gryde eller sauterpande ved høj varme til den er gylden på alle sider, ca. 1-2 min.

Drys med salt og peber og kom appelsinsaften ved.

Steg mørbraden med låg i ca. 15 min. og vend den undervejs.
Tag mørbraden op, pak den ind i alufolie og lad den hvile i 15 min.

Gem appelsinskyen til saucen.

Kog broccolibuketter og -stilkene i letsaltet vand i ca. 2 min.

Skær mørbraden i tynde skiver og anret dem med orangesaucen.

Server med kogte kartofler og broccoli.

 

Sauce a' l'orange:
Suppler appelsinskyen med bouillonen og kog den op.

Kom hvidkålen i og kog ved svag varme med låg i 5 min.

Kom de frosne perleløg i og kog yderligere i 8 min.
Rør majsstivelsen ud i fløden, tilsæt jævningen under omrøring og bring saucen i kog - Kog saucen i 2 min.

Vend mandarinerne forsigtigt i saucen og smag til med sukker, salt og peber.

Retten kan serveres med ris.

Tips: Retten kan også laves med svinekoteletter i stedet for mørbrad.

Du kan også bruge 2 dl appelsinjuice i stedet for friskpressede appelsiner. 

 

Grønsager pr. person: ca. 225 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.902 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her