Logo

Mørbrad i kryddersauce + Bananris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bare det snart var lørdag ...

Mørbrad i kryddersauce

1 middelstor mørbrad

hvedemel

salt og peber

smør eller margarine

3-4 spsk tør hvidvin

2 dl ymer

3 spsk finklippet persille

1 spsk finklippet dild

1 spsk finklippet purløg

1 knsp tørret salvie

1 knsp tørret timian

1 fed hvid­løg

Tilbehør: Råstegte kartofler - se Tillæg

Pynt: tomat og storbladet persille eller løvstikke

*

Puds mørbraden af og skær den i 6-8 skiver.

Flad dem lidt ud med knyttet hånd og vend dem i hvedemel, der er blandet med salt og peber.

Brun dem hurtigt i meget varmt fedtstof og læg dem side om side i smurt, ildfast fad.

Kog panden af med hvidvin og hæld det over.

Bland ymer med de klippede krydderurter samt revet hvidløg og hæld det over kødet.

Stil fadet i en 225°C varm ovn i 20-25 minutter og server retten med råstegte kartofler.

Pynt med lidt tomat og storbladet persille eller løvstikke

Madopskrift billede

Bananris

1 dl langkornede ris

1 lille ds ananas terninger

2 spsk rosiner

5 spsk mørk rom

2,5 dl piskefløde

2-3 bananer

*

Drys risen i gryden med saften fra ananasterningerne, der er blan­det med så meget vand, at der i alt bliver 1,5 dl.

Dæmp varmen mest muligt og lad risen stå 12 minutter under tæt låg.

Sluk og tag gryden af varmen.

Lad risen blive endnu 10 minutter under låg og afkøl den.

Bland ananasterningerne i.

Lad rosinerne stå 10 minutter i 1 spsk rom, inden de blandes i risen.

Pisk fløden stiv og vend den og de udskivede bananer i.

Stil desserten koldt l time før serveringen.

Hæld lidt rom over desserten før servering.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.015 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her