Logo

Mørbrad, krydret + Vaniljelinser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den ser festlig ud, er dejlig saftig og fuld af aroma: mørbrad svøbt i laurbærblade, timian og rosmarin. Desserten er så herligt sprød og vanillecremen er blød som budding ...

Mørbrad, krydret

Den ser festlig ud, er dejlig saftig og fuld af aroma: mørbrad svøbt i laurbærblade, timian og rosmarin

 

500 g oksemørbrad

5 laurbærblade

5 stilke timian

5 stilke rosmarin

køkkengarn

4 løg

4 fed hvidløg

2 spsk olie

1¼ dl hvidvin

1¾ dl hønsebouillon

*

A. Mørbraden duppes tør og saltes.

Kødet dækkes med laurbærblade, timian- og rosmarinstilke, som bindes fast med køkkengarn.

B. Løg skæres i kvarte og hvidløgsfed halveres.

2 spsk olie opvarmes på en pande, og kødet steges med løget og hvidløget.

C. Hvidvin og hønsebouillon hældes i og det bringes i kog.

D. Kødet steges i den forvarmede ovn ved 200˚C i ca. 25 minutter.

Kødet svøbes ind i alufolie og hviler i 5 minutter.

Stegefonden koges op igen og krydres med salt og peber.

Kødet skæres i skiver og serveres med saucen.

Pr. portion (til 4): 28 g protein, 8 g fedt, 3 g kulh. = 200 kcal 840 kj

Madopskrift billede

Vaniljelinser

De er bedst, når de lige er kommet ud af ovnen, fordi butterdejen er så herligt sprød og vanillecremen er blød som budding

Til 12 stykker: Tilberedning, 50 min. plus køletid

300 g butterdej, dybfrossen

2,5 dl piskefløde

2 dl mælk + ½ dl mælk

korn fra 1 vaniljestang

1 brev vanilje-buddingpulver (til kogning)

2 æggeblommer

50 g sukker

hvedemel og flormelis

*

A. Den dybfrosne butterdej tøs op.

piskefløde, mælk og korn fra 1 vaniljestang koges op.

½ dl mælk, buddingpulver, 2 æggeblommer og sukker røres sammen.

Det hældes i den kogende flødemælk og koges godt op igen.

Hæld det hele i en skål og lad det køle af, til det er lunkent.

B. Butterdejspladerne lægges over hinanden og rulles ud til 45x35 cm på en arbejdsplade, der forinden drysses med mel.

Udstik runde kager 11 cm ø af dejen.

De trykkes ind i fordybningerne på en smurt muffin-plade.

Vaniljecremen røres godt igennem og hældes i fordybningerne.

C. Linserne bages i den forvarmede ovn ved 230˚C på nederste rille i 20 minutter.

De køles af og drysses med flormelis.

Pr. portion, 3 g protein, 13 g fedt, 18 g kulh. = 200 kcal 839 kj

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.821 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her