Logo

Mørbrad med sølvbede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lækker ret hvor en mørbrad (for eksempel en svinemørbrad) smøres ind i en valnøddecreme og rulles ind i sølvbedeblade. Husk at sølvbede også kan hedde mangold eller bladbede.

 

700 g mørbrad (2 stk)
10 sølvbedeblade
salt, hvid peber
1 bøftomat
50 g valnøddekerner
½ bdt persille
1 potte basilikum
2 ½ dl kvark
100 g fetaost
1 æggehvide
2 spsk olivenolie
 
Skyl sølvbedebladene godt og fjern de tykke stilke.
Del store blade.
Bring rigeligt med saltet vand i kog i en gryde.
Læg sølvbedebladene i og kog dem i 3 minutter.
Tag bladene op og spul dem i koldt vand.
Lad dem dryppe godt af.
Afpuds mørbradene og gnid dem med salt og hvid peber.
Udkern tomaten og hak den fint.
Hak valnøddekernerne groft.
Hak persille- og basilikumbladene.
Bland kvark og fetaost og rør det med tomat, valnødder og urter.
Krydr med salt og peber.
Pisk æggehviden til fast skum og vend den i kvarkblandingen.
Sæt ovnen på 200ºC.
Læg halvdelen af sølvbedebladene på bordet.
Læg en mørbrad på og smør halvdelen af valnøddecremen på.
Rul mørbraden ind i sølvbedebladene og læg den i et ovnfast fad.
Gentag med den anden mørbrad.
Pensl med olivenolie og steg i ovnen ca. 30 minutter.
Lad mørbraden hvile 10 minutter efter at den er taget ud af ovnen. Skær kødet i skiver.
Servér med kartoffelbåde og en tomatsalat med sennepsvinaigrette.
Variation: Erstat sølvbeden med frisk spinat.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her