Logo

Mørbrad med urtelåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørbrad med urtelåg

 

Mørbraden bliver uimodståelig med et låg, som består af både salvie, timian, citron og olie.

• 100 g mørbrad inde- holder kun 107 kcal.

• Olivenoliens enkelt-umættede fedtsyrer er gode for kredsløbet.

Forberedelse 35 min. Tilberedning 25 min. 4-6 Portioner

 

# Råvarer til Mørbrad med urtelåg:

2 svinemørbrad (ca. 800 g)

salt og peber

½ tsk paprika

1 bundt persille

1 bundt basilikum

1 bundt timian

4-6 salvieblade

5 spsk rasp

8 spsk olie

1 løg

3 fed hvidløg

2 spsk friskpresset citronsaft

1 tsk reven citronskal

50 g smør eller margarine

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds kødet.

Krydr kraftigt med salt, peber og paprika.

 

2 Skyl krydderurterne og tør dem godt.

Tag bladene af stilkene og hak dem fint.

Bland urter, rasp og 6 spsk olie godt.

 

3 Pil løget og hak det fint. Pil og pres hvidløget.

Rør løg og hvidløg i urteblandingen.

Bland godt og smag til med citronsaft, citronskal, salt og peber.

 

4 0pvarm resten af olien på en pande og brun mørbradene godt på alle sider.

Tag dem af panden og lad dem svale lidt.

 

5 Sæt ovnen på 225 C°.

Smør et ovnfast fad med fedtstof.

Læg mørbradene i og dæk dem med urteblandingen.

Fordel resten af fedtstoffet henover.

 

6 Sæt fadet i ovnen og steg i 20-25 min.

Tag fadet ud og lad kødet hvile nogle min.

Skær kødet i 1 cm tykke skiver og server straks.

 

Tips & råd

 

Mørbrad med urtelåg

Skær mørbradens hvide hinder af med en skarp kniv.

Ret knivens æg mod hinden og skær forsigtigt langs med kødet.

 

Mørbrad med urtelåg

Tør urterne godt med et stykke køkkenrulle, efter at de er skyllet, så fugten ikke følger med i urtedækket. Vandet fjerner en del af smagen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 347 = kJ 1457

Kulhydrat 6 g Protein 29 g Fedt 23 g (60%) Fibre 1 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 980 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vildgås stegtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Russisk budding med rom og cognacEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ål - Europæisk ål - infoDen europæiske ål (Anguilla anguilla), også blot kaldet ålen, tilhører gruppen af ålefisk...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Dykand i tomatsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sønderjysk koldskålDet er først rigtig sommer når du har spist Sønderjysk koldskål, og så vil du ønske du kan...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!