Logo

Mørbradbøffer grillede med forårskartoffelsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørbradbøffer grillede med forårskartoffelsalat

 

Det er forårstid, og alt spirer op af jorden. En af de første danske krydderurter er løvstikke, som er meget fin at krydre kartoffelsalat med eller komme i kogevandet til nye kartofler.

2-3 personer. Arbejdstid: 40 min. (+optænding af grill). Koge-/stegetid: ca. 20 min.

 

#

1 svinemørbrad (ca. 450 g)

4 spsk olie

salt og friskkværnet peber

1 stor fennikel eller 2 små

½ citron

 

Forårskartoffelsalat:

600-750 g kartofler

½ dl ekstra jomfruolivenolie

½ citron eller ca. 2 spsk hvidvinseddike

2 duske frisk løvstikke

½ rødløg

1 bundt forårsløg

 

Pynt: frisk løvstikke

*

Tænd grillen mindst en halv time, før der skal grilles.

Skær svinemørbraden i 3 cm tykke skiver.

Dup bøfferne tørre med køkkenrulle.

Vend mørbradbøfferne i olie, og brun dem på hver side på den varme grill.

Krydr med salt og peber.

Flyt evt. grillristen lidt op, og steg videre 3-5 min. på hver side ved svagere varme, til kødet er rosa eller gennemstegt alt efter smag.

 

Skær de grove stilke af fenniklen, og skær resten i stykker fra rod til top.

Pensl dem med olie, og grill 2-3 min. på hver side, til de er gennemvarme.

Dryp med citronsaft, og krydr med salt.

Kog kartoflerne, pil dem, og skær dem i skiver.

Bland olie med citronsaft, tilsæt finthakket løvstikke, og krydr med salt og peber.

Bland kartoffelskiverne med dressingen, og fintsnittet rødløg og forårsløg.

Server de grillede mørbradbøffer med fennikel og forårskartoffelsalat.

Pynt med frisk løvstikke.

Server de grillede mørbradbøffer med fennikel og forårskartoffelsalat.

Pynt med frisk løvstikke.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 268 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Svinemørbrad med kålsalatLav en grov kålsalat. Smag til med chili, honning og citronsaft, og server ris og...
• Grillede mørbradbøffer med spidskålNyd fredag aften ved grillen med baconsvøbte mørbradbøffer, grillet spidskål og...
• Spid med paprikamørbrad og squash med romescosauceSvinemørbrad har jo ikke den store smag i sig selv, så det kan være en god ide at tilføre...
• Koldskål med appelsin og ingefærKoldskål med appelsin og ingefær er perfekt til en varm sommerdag. På www.madkursus.com...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os