Logo

Mørbradpande sursød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mørbradpande sursød

 

Med al sikkerhed kommer denne moderne variant af en klassisk kinesisk mangoret, til at overgå dine forventninger. Hurtigt.

• Mango har højere A-vitaminindhold end nogen anden frugt.

• Jordnødder leverer protein og selen.

Forberedelse 15 min. + marinering. Tilberedning 20 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Mørbradpande sursød

600 g svinemørbrad

4 spsk soya

1 spsk tør sherry

sort peber

SAUCE:

1 fed hvidløg

2-3 cm frisk ingefær

2 spsk smør eller margarine

¼ l friskpresset appelsinsaft

2 tsk kartoffelmel

2 spsk vineddike

3 spsk passerede tomater

1 spsk honning

⅛ tsk sort peber

¼ tsk chilipulver

1 mellemstor mango

4 forårsløg

1 peberfrugt

4 spsk olie

50 g grovhakkede jordnødder

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær kødet i strimler og læg det i en skål.

Bland 2 spsk soya med sherry, krydr med peber.

Hæld blandingen over kødet.

Dæk til og lad det stå 30 min.

 

2 Pil hvidløget og skræl ingefæren.

Smelt fedtstoffet i en gryde.

Pres hvidløget i og riv ingefæren i fedtstoffet.

Tilsæt appelsinsaften.

Rør kartoffelmelet ud med lidt vand og rør det i saucen. Bring i kog.

Pisk eddike, resten af soyaen, de passerede tomater og honningen i.

Krydr med peber og chilipulver. Giv det et opkog og hold det varmt.

 

3 Skræl mangoen. Hak frugtkødet.

Rens løgene og peberfrugten og hak dem.

Opvarm olien på en pande eller wok.

Tag kødet op af marinaden.

Brun mango, løg og peberfrugt 3 min.

Tilsæt kød og nødder.

Hæld saucen på. Kog op og server.

 

Tips & råd

 

Mørbradpande sursød

Asiatiske retter bør tilberedes i en wok, eller på en rigtig stor pande.

Ingredienserne skal brunes efter hinanden ved stærk varme.

Hæld saucen over til sidst.

 

Mørbradpande sursød

Den sursøde sauce passer også godt til stegt fisk, grillet kød eller til fondue.

Du kan erstatte mørbraden i denne opskrift med kyllingebryst.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 453 = kJ 1902

Kulhydrat 12 g Protein 36 g Fedt 29 g (57%) Fibre 3 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Birkesboller Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarsecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Fyldt svinemørbrad og Nøddemedalje med bærEn svinemørbrad bliver til festlig gæstemad, når den fyldes med svampe og svøbes i bacon....
• Bradepandetærte Hvis du gerne vil servere en flot og lækker frugttærte men ikke har et tærtefad, hvorfor...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os