Logo

Mørbradwok med honning

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørbradwok med honning

 

Mørbrad er dejlig mørt kød, og med wokmetoden er retten ikke bare hurtig og let, men også meget sund. Let luksus

• Hvidløg er protein og fibre i koncentreret form.

Forberedelse 20 min. + marinering. Tilberedning 6 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Mørbradwok med honning:

500 g svinemørbrad i tynde skiver

3 fed hvidløg, fint hakkede

1 spsk reven ingefær

2 chilifrugter, fint hakkede

1 spsk olie

2 spsk soya

1 spsk friskpresset citronsaft

1 spsk honning

½ dl mirin eller tør hvidvin

½ dl friskpresset appelsinsaft

5 forårsløg i tynde skiver

1 stor gulerod i tynde skiver

3 selleristilke i tynde skiver

1 grøn peberfrugt i tynde strimler

400 g broccolibuketter

 

* Fremgangsmåde:

1 Læg kødskiverne i en skål.

Bland hvidløg, ingefær, chilifrugt, olie, soya, friskpresset citronsaft, honning, mirin og friskpresset appelsinsaft.

Hæld marinaden over kødet.

Dæk med plastfolie og mariner i køleskabet mindst 10 min.

Jo længere kødet marineres desto mørere bliver det.

 

2 Opvarm en wok eller en stor stegepande ved stærk varme.

Lad kødet dryppe af (gem marinaden) og brun det på alle sider under omrøring.

Det er vigtigt at wokken er meget varm.

Hvis kødet koger i sin egen sky bliver det sejt.

 

3 Tilsæt forårsløg, gulerod, selleristilke, peberfrugt og broccolibuketter.

Brun under omrøring i 2 min.

 

4 Tilsæt marinaden og giv det et opkog.

Server straks sammen med ris eller nudler.

 

Tips & råd

Mørbradwok med honning

Frys mørbraden let inden den skal skæres.

På den måde er det lettere at skære tynde, ensartede skiver eftersom kødet er lidt fastere.

 

Mørbradwok med honning

Selleristilkene og guleroden kan skæres i forskellige former.

Det giver retten et varierende eksotisk udseende.

Snit alle grønsagerne inden tilberedningen, så er de lettere at stege.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 235 = kJ 987

Kulhydrat 12 g Protein 31 g Fedt 7 g (27%) Fibre 5 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.822 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her