Logo

Marineret mørbrad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Marineret mørbrad

 

En lækker gæsteret, der kan gøres klar i god tid. Kødet skal marineres med hvidvin og krydderier i mindst 3 timer.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Marineringstid: 3-4 timer. Stege/bagetid: ca. 40 min. Fryseegnet

 

#

2 svinemørbrad

50 g smør

 

Marinade:

4-5 stk hele tørrede enebær

¾ tsk fennikelfrø

2-3 fed hvidløg

2 dl hvidvin

½ dl olie

1½ tsk salt

¾ tsk friskkværnet peber

 

Sauce:

1 dåse hakkede tomater

1 dl cremefraiche 38%

125 g bacon i skiver

persille

 

Tilbehør:

kogte ris eller flûte

*

 

Afpuds kødet for sener og evt. fedt.

Stød enebær og fennikelfrø i en morter, og bland dem med knust hvidløg, hvidvin, olie, salt og peber.

Læg kødet i en madplasticpose, og hæld marinaden ved.

Tryk luften ud af posen, og luk den godt.

Lad kødet marinere i køleskabet i 3-4 timer.

 

Tag kødet op af marinaden, dup det af på køkkenrulle, og brun det på en pande med gyldent smør.

Læg kødet i et aflangt, ovnfast fad.

 

Kog marinaden med tomaterne, og hæld det over kødet.

Sæt fadet i en 200 °C varm ovn i ca. 30 min.

Tag kødet op og hold det varmt.

Hæld saucen i en gryde, og pisk cremefraichen i.

Varm det igennem, og smag til med salt og peber.

 

Steg bacon sprødt på en pande, og dryp af på køkkenrulle.

Skær kødet i skiver, og pynt med sprød bacon og persille.

Server med saucen og kogte ris eller flute.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.246 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Mørbrad indbagt med brøndkarse og salat var næsten fast inventar ved vennemiddage og familiefester i 1980'erne og 90'erne. Den...
• Krogryde med paprikaflødesauceHver kro sin gryde, men prøv selv at tilberede en lækker krogryde til søndagsmiddagen
• Mørbradwok med honningMørbrad er dejlig mørt kød, og med wokmetoden er retten ikke bare hurtig og let, men også...
• Risengrød under dynenAt koge risengrød under dynen er en klimavenlige måde at koge risengrød på. Risengrød til...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!