Logo

Marineret mørbrad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marineret mørbrad

 

En lækker gæsteret, der kan gøres klar i god tid. Kødet skal marineres med hvidvin og krydderier i mindst 3 timer.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Marineringstid: 3-4 timer. Stege/bagetid: ca. 40 min. Fryseegnet

 

#

2 svinemørbrad

50 g smør

 

Marinade:

4-5 stk hele tørrede enebær

¾ tsk fennikelfrø

2-3 fed hvidløg

2 dl hvidvin

½ dl olie

1½ tsk salt

¾ tsk friskkværnet peber

 

Sauce:

1 dåse hakkede tomater

1 dl cremefraiche 38%

125 g bacon i skiver

persille

 

Tilbehør:

kogte ris eller flûte

*

 

Afpuds kødet for sener og evt. fedt.

Stød enebær og fennikelfrø i en morter, og bland dem med knust hvidløg, hvidvin, olie, salt og peber.

Læg kødet i en madplasticpose, og hæld marinaden ved.

Tryk luften ud af posen, og luk den godt.

Lad kødet marinere i køleskabet i 3-4 timer.

 

Tag kødet op af marinaden, dup det af på køkkenrulle, og brun det på en pande med gyldent smør.

Læg kødet i et aflangt, ovnfast fad.

 

Kog marinaden med tomaterne, og hæld det over kødet.

Sæt fadet i en 200 °C varm ovn i ca. 30 min.

Tag kødet op og hold det varmt.

Hæld saucen i en gryde, og pisk cremefraichen i.

Varm det igennem, og smag til med salt og peber.

 

Steg bacon sprødt på en pande, og dryp af på køkkenrulle.

Skær kødet i skiver, og pynt med sprød bacon og persille.

Server med saucen og kogte ris eller flute.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.416 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?