Logo

Matjes i flødedressing med æbler, løg, syltede agurker og dild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En tysk klassiker, som bare skal prøves

En tysk klassiker, som bare skal prøves: "Matjes nach Hausfrauenart"

 

1,5 dl piskefløde

2 tsk lys eddike

salt og peber

½ tsk tørret merian

½ tsk sukker

5 spsk dild, hakket

1 æble, rødt

4 matjesfileter (à ca. 60 g)

1,5 dl mineralvand (med brus), danskvand

1 løg

100 g syltede agurker

Kartofler, kogte eller brasede

*

A. Piskefløde, eddike, lidt salt, peber, ½ tsk tørret merian, ½ tsk sukker og 5 spsk hakket dild røres sammen og smages eventuelt til en ekstra gang.

Et rødt æble skylles, skæres i kvarte, udkernes og skæres i meget smalle skiver på tværs.

De røres straks i flødedressingen.

B. Matjesfileter udvandes i 10 minutter i mineralvand.

Løg halveres og skæres i meget tynde halve ringe.

Syltede agurker skæres i tynde skiver, og begge dele blandes i dressingen.

Serveres til matjesfileterne.

Kogte eller brasede kartofler passer til.

Pr. portion: 25 g protein, 50 g fedt, 17 g kulh. ~ 620 kcal / 2596 kj

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.091 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegt kylling i stegesoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kanin stegt som vildtEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svineschnitzler brogedeDet siges, at smukke farver skærper appetitten. Disse brogede og smagfulde schnitzler...
• Tapioka Koko med Colombo CoulisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
35017-01-2015 12:53:56 Erik Hestbek
Jeg vil blot minde om at Matjesfileter der sælges i danmark normalt er fremstillet efter svensk opskrift. I Tyskland og Holland hvor retten kommer fra bruges den originale Majtres (jomfrusild), altså en sild med en langt mere neutral smag. som i øvrigt for en stor dels vedkommende, fremstilles i Nordjylland!!!

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!