4 stykker laksefilet a 125-150 g
salt, peber
2 spsk reven citronskal
4 spsk hakket persille
1 fed knust eller finthakket hvidløg
olivenolie
Kartoffelpuré:
1 kg kartofler
2 dl kogende mælk
¼ dl fløde 9 eller 13%
30 g smør
150 g reven cheddarost
salt, peber, timian
Læg laksefileterne på bagepapir i en lille bradepande.
Krydr med salt og peber.
Bland citronskal, hakket persille og knust eller finthakket hvidløg.
Fordel blanding over laksestykkerne.
Dryp med olivenolie.
Læg bagepapir over fisken
Stil laksen i den nederste halvdel af ovnen ved 220ºC og bag fisken
15-20 minutter afhængig af fiskens tykkelse.
Kartoffelpuré: Skræl kartoflerne og skær dem i terninger eller skiver.
Kog møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.
Mos kartoflerne og pisk dem med kogende mælk, fløde og smør.
Vend reven cheddarost i og smag til med salt og peber og timian.
Server kartoffelpuréen til laksen.