Logo

Matjessild med bønner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Matjessild med bønner

 

Matjessild smager allerbedst først på sommeren, for da er de nylavede. Server gerne matjessildene sammen med friske bønner.

• Matjessild indeholder letfordøjeligt protein, masser af A- og D-vitamin samt kalium og fosfor.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Matjessild med bønner:

8 store matjesfileter a ca. 75 g

3 spsk friskpresset citronsaft

700 g friske grønne bønner

½ bundt glatbladet persille

1 bundt sar

100 g bacon

1 spsk smør eller margarine

salt og peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Anret matjesfileterne på et fad. Dryp dem med citronsaften.

Dæk til og stil dem i køleskab.

 

2 Skyl og nip bønnerne.

Skyl persillen, tag bladene af stilkene og hak persillebladene fint.

Fyld en stor gryde med letsaltet vand.

Læg saren i og giv det et opkog.

Læg bønnerne i og lad dem simre ved svag varme til de er møre, ca. 10 min.

 

3 Skær baconet i små tern.

Brun baconternene på en pande til de er sprøde.

Læg baconet på et stykke køkkenrulle og lad det dryppe af.

 

4 Hæld bønner og sar i et dørslag, spul dem i koldt vand og lad dem dryppe af.

Smelt fedtstoffet på en pande og svits bønnerne ca. 1 min.

Krydr med salt og peber.

Bland den hakkede persille i.

 

5 Anret bønneblandingen med matjessildene og drys baconet over.

Server med kogte nye kartofler eller hjemmelavet kartoffelmos.

 

Tips & råd

 

Matjessild med bønner

Stor matjessild (75-140 g), som eksperterne hævder er den eneste matjessild, fanges fra midten af maj til begyndelsen af juni. Silden fanges i Nordsøen.

 

Matjessild med bønner

Sar, eller bønneurt, har en let peberagtig og stærk smag.

Sar hjælper kroppen med at fordøje stærk og fed mad.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 623 = kJ 2608

Kulhydrat 24 g Protein 31 g Fedt 45 g (65%) Fibre 7 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 992 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Birkesboller Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarsecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Grydestegt kalveklump med brøndkarseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Ovnbagt fisk med fennikel og tomatKøb den mest friske fisk, du kan få. Store fisk kan tilberedes både som koteletter eller...
• Gammeldags ovnbagt æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os