Logo

Meat loaf med champignon og bagte tomater

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Meat loaf med champignon og bagte tomater

 

Den tager 1 time, ja, men den passer stort set sig selv det meste af tiden. En virkelig lækker ret, og farsbrødet kan udmærket også bruges til frokost dagen efter...

Tilberedningstid: 25 minutter. Kogebagetid: 30 + 20 minutter. Ikke fryseegnet. Til 1 person.

 

#

150 g brune champignon

140 g magert, hakket oksekød

25 g løg

1 æggehvide

5 g fiberhusk (glutenfri bagemiddel fx fra Matas)

salt og peber

30 g parmaskinke

200 g cherry tomat

lidt oregano

100 g brune champignon

1 tsk olie til stegning

100 g kartofler

*

 

Halver 2/3 af champignonerne.

Rør dem med kød, hakkede løg, æggehvide og fiberhusk til en fars.

Krydr med salt og peber.

Form farsen som et lille brød og læg parmaskinke over det.

Bag brødet i et ovnfast fad ved 200 °C i ca. 30 minutter, til det er gennembagt.

Hæld lidt kogende vand ved undervejs, så det ikke bliver tørt.

 

Drys oregano på de halverede tomater og hæld olie over.

Bag dem i et fad ved siden af farsbrødet i ca. 20 minutter.

Steg resten af champignonerne i den sidste olie og server dem sammen med farsbrød og de bagte tomater. Spis kogte kartofler til.

 

Kalorier: 567 kcal. Protein 58 g (41%) Kulhydrat 44 g (27%) Fedt 20 g (32%) Fibre 11 g.

 

MÅNEDENS SLANKETIPS: Det kan være svært at købe hakket kød med 3% fedt derfor kan det være en god ide at købe godt, magert kød og hakke det selv. Ikke alt behøver at være finthakket. Prøv fx at tilberede chili con carne af magert oksekød, som skæres i bittesmå tern med en skarp kniv det giver både smag og struktur til retten.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 266 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hvidløgsbøf og fyldte svampeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hakkebøf i ovnHakkebøffer i ovn med lækre, bløde løg champignon, grøn peber, tomat og bacon og en...
• Hakkebøf med pocheret ægPrøv denne version af "hakkebøf med spejlæg" - det er lynhurtigt at lave og smager skønt
• Tekage, BentesSelvom der kagen hedder en tekage er der ikke te i kagen, men måske hedder den sådan fordi...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os