Logo

Medaljon asian style

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

4 medaljoner af svinefilet 2 1/2 cm tykke a ca. 100 g
1 dl afskallede jordnødder eller
ristede peanuts
2 spsk hvedemel
salt og peber
1 æg eller 2 æggehvider
2 spsk olie
1 ananas helst extra sweet ananas
 
Risklatkager ca. 12 stk:
1 dl basmati ris
4 æggeblommer
4 spsk hvedemel
2 æggehvider
1 tsk bagepulver
salt og peber
2 spsk olie
 
Sød chilisauce:
1 dl risvineddike
1 dl sukker
1 rød chili
2 limeblade eller 1 tsk limeskal
1 citrongræs
1 tsk frisk ingefær
 
Pak choy:
2 pak choy
1 spsk sesamolie

Risklatkager:
Kog risene efter anvisning på posen.
Risene kan evt. koges dagen i forvejen.
Portionen giver ca. 4 dl kogte ris. Afkøl risene.
Tilsæt æggeblommer og hvedemel. Pisk hviderne stive.
Bland forsigtigt bagepulver, salt, peber og hviderne i risene.
Varm olien på en pande ved god varme.
Læg en stor spiseskefuld af risblandingen på panden - 4-6 ad gangen - og steg klatkagerne lysebrune på begge sider.
 
Sød chilisauce:
Varm eddike og sukker i en gryde til sukkeret er smeltet.
Tilsæt chili i tynde skiver og limeblade.
Fjern et eller to af citrongræssets yderste grove blade.
Skær den hvide del af citrongræsset i tynde skiver.
Tilsæt det til chilisaucen sammen med fintrevet ingefær.
Kog det nogle minutter. Kan serveres lun eller kold.
 
Kødet:
Hak jordnødderne meget fint - som grov rasp - og bland det med hvedemel, salt og peber på en tallerken.
Slå ægget ud på en anden tallerken og pisk det sammen med en gaffel. Vend medaljonerne først i ægget og dernæst i nøddeblandingen.
Varm olien på en pande ved god varme.
Brun kødet 1 minut på hver side. Vend kødet.
Skru ned til middel varme og steg medaljonerne 2 minutter på hver side. Tag kødet af panden.
Skær kødet igennem som to halvmåner lige før servering.
 
Skær toppen og endeskiven af ananassen og skær den i 4 skiver, 2 cm tykke. Skær skrællen af.
Skær skiverne igennem som to halvmåner. Fjern evt. stokken.
Steg ananasskiverne på en grillpande eller under ovngrillen.
 
Pak choy:
Skær pak choy igennem og steg den i sesamolie nogle få minutter, så den stadig er sprød. Krydr med salt og peber.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 766 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Svinekam i citron-persilleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kold citronmarineret mørbrad med salat og rygeostecremeKold, stegt svinemørbrad har en ren og delikat smag, der er perfekt til en anretning med...
• Tungen på risskålenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Vanilje-buddingEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os