Logo

Mexicansk pulled pork med adobosauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mexicansk pulled pork med adobosauce

 

Pulled Pork er en amerikansk ret fra sydstaterne. Den består af svinekød, som er langtidsgrillet over trækul. Pulled Pork grilles normalt i 12-15 timer ved temperaturer mellem 110-130 °C.

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 8 timer.

 

# Ingredienser til Mexicansk pulled pork med adobosauce

1 kg nakkefilet eller svinebov, afpudset

8 tortillas brød (mexikanske pandekager)

 

Adobosauce:

3 spsk mild chilipulver eller 3 guajillo chilier, rensede, ristede og udblødte

3 tsk tørrede chiliflager eller 3 ristede arbol chilier

2 løg

2 spsk olie

3 fed hvidløg

3 blommetomater

1 tsk stødt spidskommen

¼ tsk stødt nellike

1 spsk tørret oregano

1 tsk stødt allehånde

½ dl vand

1 tsk stødt kanel eller ½ cm ægte kanel pr. pers.

4 spsk agavesirup eller flydende honning

3 spsk æblecidereddike

1 drys salt

*

Start gerne dagen før.

Adobosauce:

Hak chilierne i mindre stykker.

Skær løgene i små tern, og svits dem i olie i en gryde, uden at de tager særlig meget farve.

Tilsæt chili, og hvidløg og svits kort med løgene.

Skær tomaterne i tern, og tilsæt dem.

Tilsæt de øvrige ingredienser til adobosaucen.

Lad den småkoge under låg ca. 15 minutter.

Blend saucen, fx med en stavblender

Smag til med salt.

Afkøl den helt i køleskab.

 

Kødet:

Skær kødet i ca. 5x5 cm tern.

Vend kød og sauce sammen.

Lad kødet marinere i saucen 3-12 timer tildækket i køleskab.

 

På dagen:

Kom det hele i en gryde med tætsluttende låg, som kan tåle ovnvarme.

Stil gryden i ovnen ved 150° ca. 4 timer (eller 12 timer ved 130 °C)

Tag låget af den sidste times tid, og skru op på 175° (vend rundt i kødet nogle gange under den sidste times stegning).

Kødet skal være så mørt, at det nærmest falder fra hinanden

 

Træk kødet fra hinanden med et par gafler (du kan gøre det direkte i gryden eller tag ternene op af den dannede sauce, og læg dem på et træskærebræt).

 

Kom det delte kød tilbage i saucen og varm det hele igennem igen inden servering.

I starten virker det som om der er meget sauce, men det delte kød suger det til sig.

 

Servér kødet tacostyle i små varmede tortillas, gerne majstortillas.

Kom fx sprød grøn salat, guacamole, pico de gallo og cremefraiche i dine tortillas sammen med kødet.

 

Server gerne en Mexicansk mojito som drink eller forret og Brownie som dessert



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 573 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krydret steg med kartofler og gulerødder i folieGrillstegt nakkekam med nye kartofler og gulerødder i folie. Mariner gerne kødet dagen i...
• Braiseret nakkefilet i æblemost og øl med rosenkål og mosBraiseret nakkefilet i æblemost og øl med rosenkål og mos med peberrod. Prøv denne...
• Fyldt nakkefilet med bacon, hvidløg, mandler og forårsløgDertil serveres små ristede kartofler med krydderurter, brun sauce, salat og et brød med...
• Svampesouffle med isopEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!