
 
Hvorfor ikke lave en moussaka uden aubergine? Og hvorfor
ikke lave den på en færdig sauce? 
Begge dele sparer tid. 
• Børn synes oftest bedre om denne lækre variant uden
aubergine. 
Forberedelse 50 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner 
 
# Råvarer til Moussaka uden aubergine 
1 pakke (ca. 3 dl) færdig lys sauce 
4 dl mælk 
150 g mellemlagret mager ost 
1 dl fløde 
1 nip reven muskatnød 
salt, cayennepeber og sort peber 
1 kg kartofler, melet sort 
2 dåser flåede tomater 
2 løg 
2-3 fed hvidløg 
1 bundt persille 
1½ spsk smør eller margarine 
300 g hakket oksekød, magert 
2 spsk reven parmesanost 
 
* Fremgangsmåde: 
1 Tilbered saucen efter anvisningen på pakken. Hæld mælken
i. 
Riv osten og rør den i saucen sammen med fløden. 
Smag til med muskat, salt og peber. 
Sæt ovnen på 200 °C. 
 
2 Skræl, skyl og skiv kartoflerne tyndt, gerne i
foodprocessoren. 
Forkog dem i letsaltet vand 10-15 min. 
Hæld vandet fra og lad dem svale af. 
Lad tomaterne dryppe af i en si og del dem groft. 
Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl, tør og finhak
persillen. 
 
3 Smelt 1 spsk af fedtstoffet på en pande ved jævn varme. 
Steg kødet til det er grynet. 
Krydr evt. med salt og peber. 
Lad løg, hvidløg og persille stege med 3-5 min. 
 
4 Smør et ovnfast fad. 
Læg kartofler, tomater, persille, kød og ostesauce lagvis i
fadet. 
Sidste lag skal være ostesauce. 
Fordel fedtstoffet over og drys med parmesan ost. 
Bag moussakaen ca. 30 min, eller til kartoflerne er godt
møre. 
 
Tips & råd
 

Ægte moussaka indeholder aubergine. 
Vil du have auberginen med kan du fx lægge skivede tomater
sammen med stegte tynde aubergineskiver i fadet. 
 

Vegetarisk moussaka: erstat kødet med 700 g spinat, som
steges sammen med 3 finthakkede forårsløg og 1 bundt hakket persille. 
 
PR. PORTION: Energi: Kcal 417 = kJ 1751 
Kulhydrat 40 g Protein 26 g Fedt 17 g (37%) Fibre 4 g