Logo

Moussaka uden aubergine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Moussaka uden aubergine

 

Hvorfor ikke lave en moussaka uden aubergine? Og hvorfor ikke lave den på en færdig sauce?

Begge dele sparer tid.

• Børn synes oftest bedre om denne lækre variant uden aubergine.

Forberedelse 50 min. Tilberedning 30 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Moussaka uden aubergine

1 pakke (ca. 3 dl) færdig lys sauce

4 dl mælk

150 g mellemlagret mager ost

1 dl fløde

1 nip reven muskatnød

salt, cayennepeber og sort peber

1 kg kartofler, melet sort

2 dåser flåede tomater

2 løg

2-3 fed hvidløg

1 bundt persille

1½ spsk smør eller margarine

300 g hakket oksekød, magert

2 spsk reven parmesanost

 

* Fremgangsmåde:

1 Tilbered saucen efter anvisningen på pakken. Hæld mælken i.

Riv osten og rør den i saucen sammen med fløden.

Smag til med muskat, salt og peber.

Sæt ovnen på 200 °C.

 

2 Skræl, skyl og skiv kartoflerne tyndt, gerne i foodprocessoren.

Forkog dem i letsaltet vand 10-15 min.

Hæld vandet fra og lad dem svale af.

Lad tomaterne dryppe af i en si og del dem groft.

Pil løg og hvidløg og hak det fint. Skyl, tør og finhak persillen.

 

3 Smelt 1 spsk af fedtstoffet på en pande ved jævn varme.

Steg kødet til det er grynet.

Krydr evt. med salt og peber.

Lad løg, hvidløg og persille stege med 3-5 min.

 

4 Smør et ovnfast fad.

Læg kartofler, tomater, persille, kød og ostesauce lagvis i fadet.

Sidste lag skal være ostesauce.

Fordel fedtstoffet over og drys med parmesan ost.

Bag moussakaen ca. 30 min, eller til kartoflerne er godt møre.

 

Tips & råd

 

Moussaka uden aubergine

Ægte moussaka indeholder aubergine.

Vil du have auberginen med kan du fx lægge skivede tomater sammen med stegte tynde aubergineskiver i fadet.

 

Moussaka uden aubergine

Vegetarisk moussaka: erstat kødet med 700 g spinat, som steges sammen med 3 finthakkede forårsløg og 1 bundt hakket persille.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 417 = kJ 1751

Kulhydrat 40 g Protein 26 g Fedt 17 g (37%) Fibre 4 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PebergrydeEn gryderet med oksekød, grøn og rød peber liver op på middagsbordet. Pebergryden kan evt...
• Spansk risretHurtig spansk gæsteret med fyld af dejlige grønsager og andet lækkert. Tilberedningstid:...
• Pølser med ostefyld og baconsvøbDisse skønne pølser kan laves både i ovnen eller på grillen, så dem skal du vel prøve?
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• BalkanrullerBalkanruller, bosnisk Cevapcici. Opskrift på de krydrede og spændstige kødruller,...
• Chokolade-mums med nøddekaramelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!