Logo

Muslingefrikassé med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Der er mere kraft og smag i nogle af de gamle danske sorter, som bruges i økologisk produktion. Vælg økologiske ingredienser, gerne lokale. Råvarer med mere smag.

Råvarer med mere smag. Smag har desværre ikke været kvalitetsparameter

i forædlingen af planter, der har været mest fokus på udbytte, form og farve. Det er brandærgerligt. Der er mere kraft og smag i nogle af de gamle danske sorter, som bruges i økologisk produktion. Vælg økologiske ingredienser, gerne lokale.

 

5 dl fiskefond

2 kg limfjords muslinger

3 gulerødder (250 g)

3 porrer (200 g)

1 pastinak (150 g)

½ selleri (300 g)

100 g vilde ris

20 g smør

1 spsk frisk timian, plukket

1 tsk frisk koriander, finthakket

1 dl sød dessertvin (sauternes, eller lign.)

koldpresset rapsolie

salt og peber

 

1. Skrub muslingerne rene og smid dem væk, der ikke lukker sig.

2. Vask og skær grønsagerne i strimler som tændstikker. Alle rester gemmes til at dampe muslingerne i.

3. Sæt de vilde ris over i rigeligt vand og kog dem ca. 30 minutter, til de begynder at springe lidt ud.

4. Sæt imens fiskefonden over i en gryde og lad den koge lidt ind sammen med dessertvin, ca. 10 minutter uden låg.

Tilsæt urteresterne og kog til de er al dente, ca. 5 minutter.

5. Kom muslingerne i og damp med under låg i ca. 10 minutter.

Kassér alle, der ikke åbner sig. Tag skallen af resten og hold dem lune.

6. Skyl krydderurterne og sigt de vilde ris.

7. Kom ris og grønsager i den indkogte fond.

Kog hurtigt op og bland smør i til let cremet konsistens.

Smag til med salt og peber.

8. Vend til sidst muslingerne i sammen med lidt timian og koriander.

9. Fordel frikasséen i dybe tallerkener og pynt med krydderurter.

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 736 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Vagtel med gåseleverEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kylling RockefellerLad ikke navnet på denne ret afskrække dig. Det er smagen, ikke prisen som er rig i denne...
• And fra AsienEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage med raspGammeldags æblekage med rasp og med flødeskum og ribsgelé på toppen er en ægte klassiker,...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!