Logo

Nakkefilet med brunkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 kg nakkefilet
1 lille hvidkålshoved (ca. 1 kg)
2-3 gulerødder
2 løg
¼ selleri 100 g
½ dl sukker
20 g smør eller margarine
¼ tsk stødte nelliker
Tilbehør: Sennep og 9 skiver rugbrød

       
Skær hvidkålshovedet i kvarte, fjern stokken og snit kålen.
Skær urterne i store stykker.
Smelt sukkeret i en stor tykbundet gryde og brun det.
Pas på, det ikke branker.
Tilsæt fedtstoffet, brun den snittede kål heri et par minutter.
Dæmp varmen.
Læg urterne og kødet ned i kålen, så kødet er dækket af kål.
Drys med nelliker, salt og peber.
Tilsæt 2 dl vand og lad retten koge under låg ved svag varme i 1 ½ time. Vend kødet efter 45 minutter.
Tag kødet op af gryden og lad kødet hvile pakket i alufolie i ca. 20 minutter.
Smag kålen til. Skær kødet i skiver og server det med urter og kål.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.086 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1317318-05-2021 20:45:21 Vibeke Bødtger
En skøn ret til en halvkold dag og der er mad til flere dage når man som jeg er enlig.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?