Logo

Nakkefilet med champignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2 kg nakkekam uden svær
1 spsk Herbes de Provence
50 g smør
2 ½ dl bouillon eller vand
1 dl fløde

Champignon stuvning:
500 g chamoignon
50 g smør
4 spsk hvedemel
4 dl fløde
rasp
smørklatter

Krydr kødet med salt, peber og herbes de Provence og brun det på alle sider i gyldent smør i en gryde.
Hæld bouillon ved og lad kødet stege i ca 50 minutter.
Vend kødet, når halvdelen af tiden er gået. Lad kødet afkøle.

Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Smelt smørret og lad champignonerne snurre heri uden at tage farve. Rør melet i og spæd med fløden.
Lad stuvningen koge igennem, den skal være ret tyk.
Krydr med salt og peber.

Skær kødet i skiver.
Læg en skefuld stuvning på hver skive og stil skiverne tæt sammen i fadet.
Fordel resten af champignonstuvningen over kødet.
Drys et tyndt lag rasp over sammen med enkelte smørklatter.
Sæt fadet i ovnen 20 –30 minutter ved 200°C.
Bring stegeskyen i kog, tilsæt fløde og jævn saucen let.
Server med persilledryssede kartofler, saucen og kogte grønne bønner.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.936 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?