Logo

Pizza med kartofler, squash og persilleolie

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza med kartofler, squash og persilleolie


Bag en sprød pizza med enkelt grønsagsfyld, og dryp den med en frisk persilleolie lige før servering.

Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: 20 min.

#

Dej:

15 g gær

2 dl vand

½ tsk groft salt

1 spsk olivenolie

325 g hvedemel (heraf evt. 100 g grahamsmel eller groft hvedemel)

 

Pizzafyld:

3 mellemstore kartofler

1 lille squash

3 tsk olivenolie

 

Persilleolie med hvidløg:

½ dl olivenolie

1 bundt persille

2-3 fed hvidløg

1½ spsk vineddike

salt og friskkværnet peber

*

Smuldr gæren i lunkent vand, og rør, til den er opløst.

Tilsæt salt, olivenolie og gradvist hvedemel.

Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.

 

Skrub kartoflerne rene, og skær dem i tynde skiver.

Vask squashen, og skær den i tynde skiver.

Vend kartoffel- og squashskiver med 2 tsk olie.

 

Del dejen i 2 stykker, rul dem ud til pizzabunde, og læg dem på bagepapir.

Pensl dem med 1 tsk olivenolie.

Fordel fyldet på bundene, og sæt pizzaerne i en 225 °C varm ovn.

Bag dem sprøde i 20- 25 min.

 

Blend olie med persilleblade, knust hvidløg og vineddike, og krydr med salt og peber.

Dryp de brandvarme pizzaer med persilleolie, og nyd straks!

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.998 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her