Logo

Pizza med kartofler, porrer og bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pizza med kartofler, porrer og bacon

 

Weekendens pizza har fået ekstra fylde af porrer og kartofler, og saucen er lidt pesto, som du måske allerede har i køleskabet. Der er brugt tynde skiver rå kartofler, men du kan sagtens bruge en rest kogte kartofler skær dem blot i små terninger og drys dem på pestoen.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time Stege/bagetid: 20 min. Dejen er fryseegnet

2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

Pizzadej:

15 g gær

2 dl lunkent vand

300 g italiensk pizzamel

1 tsk salt

1 spsk olie

 

Fyld:

2 porrer

250 g kartofler

150 g bacon i terninger eller strimler

½ spsk olie

2 spsk grøn eller rød pesto

150 g revet ost

salt og peber

*

 

Rør gæren ud i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i.

Ælt dejen i ca. 10 min. og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.

 

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.

Skræl kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver og læg dem i en skål med koldt vand.

 

Steg baconstykkerne sprøde på en pande og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

Tør panden af og steg porrerne bløde i olie.

Krydr med salt og peber og lad dem afkøle.

 

Sæt to bageplader i ovnen og varm op til 250 °C varmluft.

Del dejen i to stykker og rul dem ud i den ønskede tykkelse.

Læg dem på to stykker bagepapir og smør dem med pesto.

Dup kartoffelskiverne tørre og læg dem taglagt på dejen.

Drys med porrer, bacon og ost og læg pizzaerne ind på de varme bageplader.

Bag dem i 10-12 min. og server de sprøde pizzaer straks.

 

TIPS: Du kan bruge strimlet skinke, chorizopølse eller nogle ansjoser i stedet for den stegte bacon.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her