Logo

Pizza med kartofler, porrer og bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pizza med kartofler, porrer og bacon

 

Weekendens pizza har fået ekstra fylde af porrer og kartofler, og saucen er lidt pesto, som du måske allerede har i køleskabet. Der er brugt tynde skiver rå kartofler, men du kan sagtens bruge en rest kogte kartofler skær dem blot i små terninger og drys dem på pestoen.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time Stege/bagetid: 20 min. Dejen er fryseegnet

2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

Pizzadej:

15 g gær

2 dl lunkent vand

300 g italiensk pizzamel

1 tsk salt

1 spsk olie

 

Fyld:

2 porrer

250 g kartofler

150 g bacon i terninger eller strimler

½ spsk olie

2 spsk grøn eller rød pesto

150 g revet ost

salt og peber

*

 

Rør gæren ud i lunkent vand og ælt de øvrige ingredienser i.

Ælt dejen i ca. 10 min. og lad den hæve til dobbelt størrelse ca. 1 time.

 

Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.

Skræl kartoflerne, skær dem i papirtynde skiver og læg dem i en skål med koldt vand.

 

Steg baconstykkerne sprøde på en pande og læg dem til afdrypning på køkkenrulle.

Tør panden af og steg porrerne bløde i olie.

Krydr med salt og peber og lad dem afkøle.

 

Sæt to bageplader i ovnen og varm op til 250 °C varmluft.

Del dejen i to stykker og rul dem ud i den ønskede tykkelse.

Læg dem på to stykker bagepapir og smør dem med pesto.

Dup kartoffelskiverne tørre og læg dem taglagt på dejen.

Drys med porrer, bacon og ost og læg pizzaerne ind på de varme bageplader.

Bag dem i 10-12 min. og server de sprøde pizzaer straks.

 

TIPS: Du kan bruge strimlet skinke, chorizopølse eller nogle ansjoser i stedet for den stegte bacon.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 191 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Janssons pizzaPizzaen er toppet med de kendte ingredienser fra Janssons fristelse en svensk klassiker
• Pizza Bianca med parmaskinkeDen hvide pizza er en specialitet fra Rom. Pizzadejen stænkes med oliven- olie, salt og...
• Deep pan-pizza med kødsauce og mozzarellaLidt kartoffelmos i dejen giver mere fylde og saftighed til pizzaen. Har du fulgt uge 39...
• Rabarber-ostekage med jordbærsauce - mikroovnEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os