Logo

Nasi goreng - Stegte ris med oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nasi goreng - Stegte ris med oksekød 

 

En god opskrift på Nasi goreng fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og mere end 11.000 med billeder.

Forberedelse: 45 min. Tilberedning: 35 min. Portioner: 4

 

# Ingredienser

5 dl løse ris

vand

salt

2 dl finhakket løg

3-4 fed hvidløg

2 mellemstore porrer

4 spsk olie

350 g hakket oksekød

1-2 dl bouillon

3-5 spsk boemboe nasi goreng krydderi

salt, peber

1 bundt purløg

3-4 spsk indonesisk eller kinesisk soya

evt. 1 skive skinke pro persona

 

TILBEHØR:

Strimler af omelet, tørristede jordnødder, kroepoek, sambal olek.

 

* Tilberedning

Kog risene i velsaltet vand i det forhold, som er angivet på pakken.

Hak løg og hvidløg fint. Skær porrerne (også det grønne) i hudtynde skiver.

Svits alle tre dele i olie, til løgene er klare.

Tilsæt kødet og rør, til det har delt sig.

Tilsæt bouillon, nasi goreng, salt, peber, soya og meget finklippet purløg,

og lad retten småsnurre 10-15 min. Spæd evt. ganske lidt væske til.

Bland de kogte ris i retten og smag til. Retten skal virke ret tør

 

SERVERING: Anret nasi goreng på et fad. Læg skiver af skinke for enden af fadet.

 

Læg strimler af omelet over som vist på billedet.

Server kroepoek, tørristede jordnødder og sambal olek til.

 

Tilbehør til nasi goreng:


OMELET:

4 æg

2 spsk vand

1 spsk kinesisk soya

3 spsk fintklippet purløg

ca. 1 spsk olie.

*

Pisk æggene sammen med vand, soya og purløg. Varm olien på panden.

Hæld æggemassen på og rør rundt.

Dæmp varmen og lad æggemassen stivne.

Vend omeletten og bag den gylden på den anden side.

Skær omeletten i strimler.


TØRRISTEDE JORDNØDDER:

Drys 50-100 g saltede jordnødder ud på en pande, og varm dem langsomt op.

Vend hele tiden jordnødderne og rist dem, til de er gyldne.

Læg dem på fedtsugende papir og server dem kolde.


KROEPOEK:

Bræk evt. store kroepoek i 2-3 stykker.

Kog 2-3 stykker ad gangen i varm olie eller friturefedt,

til de ikke udvikler sig mere og er opsvulmede.

Tag kroepoek op med hulske. Læg dem på fedtsugende papir.

Drys fint salt over.


Tips:

Kroepoek er rejeskaller blandet med palmemarv, og de købes i poser.

Boemboe nasi goreng er tørrede løg tilsat krydderier.

Det er dem der giverretten den specielle smag.

Sambal olek er finmalede, stærke chilifrugter, der er blandet med lidt olie.

Er uhyre stærk. Brug kun 1 knsp pr. portion.

 

Se alle de bedste opskrifter med hakket kød


✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Grill, Tøm køleskab,
 Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, Mad på 30 min, Airfryer og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.824 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her