Logo

Nasi goreng med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Nasi goreng med grønsager

Indoneserne har været smarte med deres nationalret: Nasi ( kogt ris ) kan man tilberede med tusindvis af ingredienser, grønsager, krydderier, fisk eller kød - det smager altid godt. Og det er absolut den mest rafinerede måde at tilberede risresterne fra den foregående dag på ( goreng ! ).

Til 2 personer:
300 g langkornede ris
salt
4 forårsløg
2 gulerødder
200 g kinakål
100 g sojabønnespirer
2 fed hvidløg
1 stykke frisk ingefær
5 spsk olie
3 spsk sojasauce (det smager bedst med den søde indonesiske ketjap manis)
1-2 tsk sambal oelek (stærk chili pasta, som kan købes i forskellige udgaver)
1-2 spsk citronsaft
1 spsk tomatketchup
4 æg
friskkværnet peber

Skyl risene, hæld 6 dl vand i en gryde, tilsæt salt.
Læg låg på, indtil vandet koger op.
I samme øjeblik skrues kogepladen ned på ganske svag varme, lad risene udvide sig 15-20 minutter med låg på.
Tag risene af komfuret, men lad dem stå med låg på.
Skyl og rens forårsløgene.
Skræl gulerødderne, skyl kinakålen, skær stokken væk.
Alle grønsager snittes fint.
Skyl spirerne hurtigt, lad dem dryppe af.
Pil hvidløget, skræl ingefæren og hak det hele fint.

Varm 4 spsk olie i en wok eller en stor pande.
Hvidløg, ingefær og alle grønsagerne bortset fra spirerne hældes i og steges 2 minutter under konstant omrøring.
Tilsæt de kogte ris, steg videre i 2 minutter under omrøring.
Tilsæt sojasauce, sambal oelek, citronsaft, ketchup, bland spirerne i og lad dem stege med 2-3 minutter.

Udfordring på indonesisk:
I en anden pande lige ved siden af varmes resten af olien, fire spejlæg steges, krydres med salt og peber.
Fordel ris på tallerknerne, og læg spejlægget ovenpå.
Server med agurkeskiver, stegte løg, rejebrød

I øvrigt: spisepindene er virkelig kun til pynt her!
kj pr. portion: 2700
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 836 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grønsagssuppe klarDette velsmagende måltid er meget hurtigt lavet og det er enormt enkelt - suppen laver...
• Selleri-jordskokkepande med grønkål og æbler -en god opskrift fra madABCEn masse dejlige vintergrønsager er kastet på panden her. Lækker som garniture til kød,...
• Sursøde grønsager 2Nyd forårets sprøde grønsager og smagfulde friske krydderurter. Det er sundt for både krop...
• Jordbærtærte som hos bagerenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!