Logo

New Yorkbøffer og krydret sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

New Yorkbøffer og krydret sauce

 

Med New Yorkbøffer og en krydret sauce er det enkelt og hurtigt at servere en delikat middag. Perfekt når man har travlt. Let og hurtig karryret.

• Korianderens milde smag minder om en blanding af citronskal og salvie.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til New Yorkbøffer og krydret sauce:

4 møre bøffer à 150 g

(af entrecote, inderlår eller clubsteak)

2 tsk smør eller margarine

1 tsk salt

¼ tsk sort peber

2 fed hvidløg

1 tsk frisk, reven eller hakket ingefær

½-1 tsk sambal oelek

2 tsk maizenamel

2½ dl oksebouillon

1 dl færdig jordnøddesauce

½ dl friske korianderblade

chilipeber og korianderblade til garnering

 

* Fremgangsmåde:

1 Afpuds kødet og lad det få stuetemperatur.

Smelt fedtstoffet på en stor pande ved jævn varme.

 

2 Steg bøfferne ca. 2 min. på hver side, alt efter hvor røde de skal være.

Krydr med salt og peber.

Læg kødet på et serveringsfad og hold det varmt.

 

3 Pil og pres hvidløgene.

Skræl ingefæren og riv eller hak den fint.

Lad hvidløg, ingefær og sambal oelek stege under omrøring på panden, ca. 1 min.

Rør maizenamelet ud med ½ dl af bouillonen.

Hæld resten af bouillonen og jordnøddesaucen på panden og jævn det med maizenablandingen.

Skru op og bring det i kog under omrøring.

Lad saucen simre ved svag varme i 3 min.

Skyl og hak korianderbladene og rør dem i.

 

4 Øs saucen over bøfferne.

Garner med chilipeber og korianderblade.

Server straks.

 

Tips & råd

 

New Yorkbøffer og krydret sauce

Afpudset T-bonesteak er en anden mager variant af oksekød.

Skær alt synligt fedt fra og gå frem efter opskriften.

 

New Yorkbøffer og krydret sauce

Friske krydderurter smager af mere end tørrede.

Tilsæt de friske urter mod slutningen af kogetiden, så bevarer de deres gode smag.

 

SERVERINGSFORSLAG

Løse ris og/eller en fyldig blandet salat, med bønner, sukkerærter og tomater, smager godt til.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 379 = kJ 1592

Kulhydrat 4 g Protein 30 g Fedt 27 g (64%) Fibre <1 g

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.105 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?