Logo

Nigeriansk gryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

500 g fiskefilet (fx. torsk eller kuller)
saft af ½ citron
1 grydeklar kylling på 500-600 g
500 g magert oksebryst
1 bdt eller 1 bakke suppeurter
2 store løg
1 kop jordnøddeolie
salt
½ fiskebouillon
4 tomater
2 spsk koncentreret tomatpuré
1 tsk gurkemeje
sort peber
½ bdt persille

Skyl fisken grundigt med koldt vand, dup den tør med køkkenrulle, skær den i mundrette stykker og dryp stykkerne med citronsaft. Partér kyllingen i 4 dele og skær oksekødet i terninger. Skyl suppeurterne grundigt og skær dem småt ud. Pil løgene og skær dem i ringe.

Varm olien i en stor gryde, brun kyllingestykker og oksekødsterninger 15 min. under hyppig vending og drys derefter med salt. Tag kylling og oksekød op af gryden og stil det til side indtil videre.

Brun suppeurter og løg et øjeblik i den olie, der er tilbage i gryden, hæld så bouillonen ved. Kom oksekødsterningerne tilbage i gryden og lad dem snurre møre for middel varme i ca. 45 min.

Skold tomaterne, flå dem og skær dem i småstykker. Kom kyllingestykker, fisk og tomater i gryden til oksekødet, rør tomatpure, gurkemeje og lidt peber i og lad det hele snurre for svag varme i yderlige 15 min.

Imens skylles persillen, slynges eller rystes tør og hakkes fint.

Lige inden serveringen, smages retten til med salt og peber og drys ses med den hakkede persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.903 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her