Logo

Oksebøffer, panerede + Rabarbergratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Mediterran nydelse: Urter krydrer panaden, timianblade krydrer tomaterne. Dansk nydelse: Rabarber karamelliseret i vanilje og gratineret med en luftigmasse - himlen være lovet for denne opskrift

400 g tomater

1 løg

2 spsk olie + 6 spsk olie

2 spsk timianblade

salt og peber

300 g oksekødsfilet

80 g rasp

1 tsk tørrede italienske krydderurter.

1 æg

5 spsk hvedemel

*

A. Tomater skæres i ottendedele, og kernerne fjernes.

Løg skæres i fine strimler.

2 spsk olie varmes op.

Løget steges ved middel varme i 3-5 minutter.

Tomaterne og 2 spsk timianblade kommes i, og det steges videre i 3-4 minutter.

Der krydres kraftigt med salt og peber.

B. Oksekødsfilet skæres i 6 skiver.

Rasp blandes med 1 tsk tørrede italienske krydderurter.

1 æg piskes med lidt salt og peber.

Filetskiverne vendes først i 5 spsk hvedemel, så i ægget og derefter i raspblandingen.

C. 6 spsk olie varmes op på en pande.

Kødet steges sprødt på hver side i 1 minut.

Lad fileterne dryppe af på køkkenrulle.

Server kødet med tomaterne.

Pr. portion, 42 g protein, 40 g fedt, 37 g kulh. = 680 kcal / 2854 kj

--

 

Madopskrift billede

Rabarbergratin

Rabarber karamelliseret i vaniljesukker og gratineret med en luftig kvarkmasse i ovnen - himlen være lovet for denne opskrift

Til 2 portioner. Tilberedning: 35 min.

 

50 g rå marcipan

100 g kvark

2 æggeblommer

25 g smeltet smør

2-3 spsk hvidvin

2 tsk vaniljesukker

2 spsk sukker + 1 spsk sukker

2 spsk Maizena (med top)

2 æggehvider

1 knsp salt

400 g rabarber

1 spsk smør

30 g mandelsplitter

1 spsk formelis

*

A. Den rå marcipan rives fint.

Marcipan, kvark, æggeblommer, smeltet smør, hvidvin, 1 brev vaniljesukker, 2 spsk sukker og 2 spsk Maizena (med top) piskes cremet med håndmikseren.

Æggehvider piskes stive med 1 knsp salt.

1 spsk sukker røres i, og der piskes videre i 1-2 minutter.

Det vendes forsigtigt i kvarken.

B. Rabarber gøres i stand og skæres på skrå i lange skiver.

1 spsk smør varmes op på en slip let-pande.

Rabarberne karamelliseres deri med 2 tsk vaniljesukker ved stærk varme i 3-5 minutter.

C. Kvarkcremen og rabarberne kommes i et gratinfad (ca. 24 cm ø).

Strø mandelsplitter over.

Gratinen bages i den forvarmede ovn ved 200˚C i 20-25 minutter.

Drys 1 spsk formelis over.

Pr. portion, 21 g protein, 38 g fedt, 66 g kulh. = 711 kcal / 2965 kj

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.433 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Farserede kyllingelårVi har udbenet hele kyllingelår og fyldt dem med en god fars, der både strækker kødet og...
• Ovnstegt kalvemørbrad med persille-creme og grønne bønnerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fondue bourguignonneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Cappuccino cremetHonning giver en fin smagsbrydning til en kop cremet cappuccino - kaffen smager specielt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
46304-04-2012 08:49:46 Frida
Jeg ved godt hvad kvark er, men jeg har altså heller ALDRIG set det i nogen supermarkeder...
46418-03-2012 13:03:30 niels erik olsen
kvark er et mejeriprodukt du kan købe i alle velassorterede supermarkeder Anne Mette.
46518-03-2012 08:34:20 Anne Mette
Hvad er kvark?

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!