Logo

Okseculotte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

1.3 kg culotte
salt, peber
hvidløg
fløde
 
Fedtlaget ridses helt igennem.
Stegen gnides grundigt med salt, peber og hvidløg og lægges i en lille
bradepande smurt med olivenolie.
Der hældes lidt koldt ved og bradepandens i ovnen ved 225ºC (205ºC i
en varmluftsovn).
Stegen brunes indtil vandet begynder at koge, det tager ca. 15 min.
Temperaturen sænkes til 175ºC (160ºC) og stegen videresteger ca. 30
minutter til den har en kernetemperatur på 49 grader.
Derefter hviler stegen under alufolie og tildækket med et viskestykke.
Efter ca. 15 minutter vil stegen være pænt, jævnt rød.
Bradepanden skylles godt med med lidt vand og den dannede sky sættes i fryseren til fedtet er størknet tilstrækkeligt til at det kan skummes af
(smagsmæssigt kan det være en fordel at beholde lidt af fedtet i skyen).
Skyen bruges til sauce.

Den kan jævnes eller blot koges ind med fløde.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.182 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Paella med poulardeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Forel som i PiemonteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Lammekølle med urtefyldDu bliver lammet over den fine smag og kan selv vælge tilbehør. Fint ikk'
• Kanelglaseret butterdej med æblerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os