Logo

Oksebov og rabarberdessert med ingefær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksebov og rabarberdessert med ingefær

 

Oksebov er en kødudskæring, der skal have lang tid for at blive mør. Det søde punktum er en let, syrlig og krydret rabarberdessert

 

Langtidsstegt oksebov med sovs og grønsagstimbaler:

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge-/bagetid: 2½-3 timer.

#

750 kg oksebov

25 g smør

2 spsk olie

2 tsk groft salt

friskkværnet peber

5-6 porrer

4-5 fed hvidløg

2-3 kviste frisk salvie eller timian

2-3 laurbærblade

3 spsk hvedemel

2½ dl hvidvin

2½ dl vand

 

Grønsagstimbaler:

350 g gulerod

200 g fine ærter

2 æg

1 dl piskefløde

salt og friskkværnet peber

25 g smør til formene

 

Tilbehør:

bredbladet persille

brød eller kartofler

*

Dup kødet tørt med køkkenrulle, og brun det på alle sider ved god varme i smør og olie på en pande.

Krydr med salt og peber.

Rens porrerne, og skær dem i skiver.

Pil hvidløgsfeddene, og skyl krydderurterne.

Læg det brunede kød i et ovnfast fad med porrer, hvidløg og krydderurter.

Drys mel på panden, og kog den af med hvidvin og vand.

Si blandingen over i fadet, og dæk fadet til med låg eller alufolie.

Sæt fadet i ovnen ved 175 °C i ca. 2½ time, til kødet er mørt.

Vend det et par gange under stegningen.

 

Skræl gulerødderne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 10 min.

Skær dem i små terninger.

Blend ærter, æg og fløde til ensartet konsistens, og krydr godt med salt og peber.

Bland gulerødderne i.

 

Smør 6 små ovnfaste portionsforme med smør, og fyld dem næsten til kanten med grønsagsblandingen.

Sæt formene i et ovnfast fad, hæld 2 cm vand ved, og sæt det i ovnen ved 175 °C.

Bag i ca. 30 min, til timbalerne er faste.

 

Skær kødet i skiver, og server med grønsagerne og saucen fra det ovnfaste fad, grønsagstimbaler, persille og brød eller kartofler.

 

Rabarber bagt med ingefær og marengslag

Hjemmets bedste MAD 2016 maj 2016-u17-

4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 25 min.

#

500 g rabarberstilke

150 g sukker

1 spsk frisk ingefær

50 g smuttede mandler

 

Marengs:

3 æggehvider

75 g flormelis

½ tsk eddike eller citronsaft

 

Drys:

25 g flormelis

*

Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker.

Bland dem med sukker og fintrevet ingefær i et ovnfast fad.

Sæt fadet i ovnen i 15 min. ved 200 °C, til rabarberne er næsten møre, og sukkeret er smeltet.

Tag fadet ud af ovnen og tilsæt hakkede mandler.

Skru ovnen op på 250 °C.

Pisk æggehvider, flormelis og eddike i en skål over et næsten kogende vandbad.

Pisk konstant, til massen bliver fast.

Tag skålen fra varmen, og pisk videre, til den er afkølet, evt. i en røremaskine.

Smør marengsen over rabarberblandingen i fadet, drys med flormelis, og bag i ca. 10 min ved 250 °C, til overfladen er lysebrun.

Server desserten lun.

 

Oksebov og rabarberdessert med ingefær

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.048 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her