Bovkilen er et lækkert stykke kød, saftigt og billigt. Spørg hos slagteren.
4 personer. ca. 175 g kød pr. person
Marinade til kødet:
olivenolie,
lidt tør hvidvin,
reven skal af 1 lime,
knust sort peber og koriander,
lidt timian
Salat fx: 2 tomater, ½ gulerod i skiver, små buketter blomkål, ½ icebergsalat, skårne markchampignon, nye skivede kartofler, løg.
Lad i øvrigt fantasien og urtehavens udbud præge salaten.
Salatdressing: 1 del balsamico eddike, 2 dele olivenolie, salt, peber, hvidløg.
Kaperssmør: 150 g usaltet smør, 75 g hakkede kapers, blandes, smages til med lidt limesaft, salt og peber, formes som en pølse i pergamentpapir, afkøles og skæres i skiver.
*
Tilberedning
1. Bovkilen steges på grill i 1½-2 min på hver side.
Bovkilen er ikke garantimør, til gengæld smager den af noget.
I øvrigt kan forskellige udskæringer af oksen benyttes.
2. Vin: en god vellavet rød Provence.