Logo

Oksebovkile med grov salat og kaperssmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksebovkile med grov salat og kaperssmør


Bovkilen er et lækkert stykke kød, saftigt og billigt. Spørg hos slagteren.

4 personer. ca. 175 g kød pr. person

Marinade til kødet:
olivenolie,
lidt tør hvidvin,
reven skal af 1 lime,
knust sort peber og koriander,
lidt timian
 
Salat fx: 2 tomater, ½ gulerod i skiver, små buketter blomkål, ½ ice­bergsalat, skårne markchampig­non, nye skivede kartofler, løg.
Lad i øvrigt fantasien og urtehavens ud­bud præge salaten.
 
Salatdressing: 1 del balsamico eddi­ke, 2 dele olivenolie, salt, peber, hvidløg.
 
Kaperssmør: 150 g usaltet smør, 75 g hakkede kapers, blandes, smages til med lidt limesaft, salt og peber, for­mes som en pølse i pergamentpapir, afkøles og skæres i skiver.
 
* Tilberedning

1. Bovkilen steges på grill i 1½-2 min på hver side.
Bovkilen er ikke garantimør, til gengæld sma­ger den af noget.
I øvrigt kan for­skellige udskæringer af oksen be­nyttes.
 
2. Vin: en god vellavet rød Proven­ce.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.306 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her