Logo

Oksebryst i flødepeberrod

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksebryst i flødepeberrod

1,25 kg oksebryst

salt og hel peber

1 laurbærblad

1 kvist timian eller ½ tsk tørret timian

1 suppevisk

1 gulerod

1 løg, spækket med 2 hele nelliker

2 spsk smør eller margarine

4 spsk hvedemel

1 dl fløde

4 spsk reven peberrod

sukker

eddike

Tilbehør: rugbrød og/eller kogte kartofler

*

Læg kødet i så meget kogende vand, at det knap dækker.

Bring det atter i kog og skum omhyggeligt.

Tilsæt salt og 3-5 hele peberkorn, laurbærblad, timian, suppevisk, ituskåren gulerod og nellikespækket løg.

Kog kødet mørt for ret svag varme – 2½-3 timer.

Si ca. 4 dl suppe fra og hold kødet varmt i resten af suppen.

Bag fedtstoffet af med hvedemel og spæd med den siede suppe.

Lad saucen småkoge i 10 minutter og tilsæt fløde og peberrod.

Smag forsigtigt til med sukker og eddike samt eventuelt lidt mere salt.

Hæld saucen over det skivede kød - gem resten af kødet til næste dag - og server rugbrød og/eller kogte kartofler til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.979 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her