Logo

Oksegryde krydret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Oksegryde krydret

 

Denne krydrede oksegryde bliver garanteret en succes. Kød og grønsager simrer sammen i en herlig, krydret sauce.

• Krydderier fremmer fordøjelsen • Kød er rigt på protein og jern.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 1 time og 15 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Oksegryde krydret

500 g oksekød i tern

500 g kartofler (6-7 stk.)

½ dl olie

2 løg

3 fed hvidløg

1 chilifrugt

½ spsk finthakket, frisk ingefær

1 spsk stødt spidskommen

½ tsk paprika

1 tsk stødt gurkemeje

½ tsk stødt koriander

1 tsk garam masala

1 tsk mixed spices

(allehånde, nelliker, muskatnød og -blomme)

1 tsk fire krydderier (asiatisk butik)

½ dl kokosmel

6 dl tomatpuré

2½ dl oksebouillon

2 dl rødvin

1 dl finthakket koriander eller persille

 

* Fremgangsmåde:

1 Skræl kartoflerne og skær dem i tern.

Opvarm olien på en stor pande.

Tilsæt kød og kartofler og lad det stege 2-3 min.

 

2 Pil løgene og hak dem groft og lad dem stege med i 2 min.

Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint.

Skyl, udkern og finhak chilifrugten.

Kom løg, hvidløg, ingefær og chili samt spidskommen, paprika, gurkemeje, koriander, garam masala, mixed spices og fire krydderier i.

Steg yderligere et par minutter så krydderismagen udvikles.

 

3 Tilsæt kokos, tomatpuré, bouillon og vin.

Bring det i kog, læg låg på og skru ned.

Lad det simre langsomt i 1 time til kødet er mørt og saucen er jævn.

 

4 Rør hakket koriander eller persille i.

Server gerne med pappadams eller naan-brød.

 

Tips & råd  

 

Oksegryde krydret

Pappadams er tynde brød af kikærtemel, som er smagt til med krydderier.

De kan varmes på fuld effekt i 1 min. i mikroovn. Det sparer tid og kalorier.

 

Oksegryde krydret

Yoghurt og agurk er dejligt tilbehør til denne ret.

Eller smag en yoghurtdip til med tern af kartofler, aubergine og hakket mynte eller koriander.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 372 = kJ 1562

Kulhydrat 26 g Protein 22 g Fedt 20 g (48%) Fibre 6 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbler i slåbrokEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hakkebøf med krydret mosSøde kartofler eller batat, som de også hedder, ligner kartofler, men er i virkeligheden...
• Mariannes æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Klumpegrød fra FejøEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fersken koldskålEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!