Logo

Oksehøjreb

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1-2 kg oksehøjreb uden ben
salt og peber

Lad ovnen blive varm på 225°C.

Rids fedtet på højrebet i rudemønster/tern.

Gnid kødet med salt og peber.

Læg stegen - evt. støttet af sammenkrøllet sølvfolie så stegen ligger lige - på en rist over en bradepande/gastronombakke.
Sæt stegen i ovnen ved 225°C i 20 min.

Kom vand i bakken og steg videre ved 160°C.

Dryp stegen med stegeskyen hver halve time.

Kødet steger videre 25-30 min, afhængig af, hvor rødt kødet ønskes.
Brug stegetermometer og en centrumtemperatur for svagt rosa 62°C.

Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile utildækket i 20 min. før udskæring.

Gør tilbehøret klar, mens højrebet steger.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (9 stemmer)
Siden er blevet set 10.682 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?