Logo

Oksekød med appelsinsmag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekød med appelsinsmag

 

En herlig kombination af smag, farve og konsistens - prøv denne enkle, lækre wokgryde en hvilken som helst dag i ugen, fristende.

• Grønsagerne giver god tyggemodstand.

• øger du grønsagsmængden, behøver du mindre kød og det bliver mindre fedt.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Oksekød med appelsinsmag

340 g mørt oksekød i strimler

3 spsk maizenamel

2 spsk sukker

1 spsk reven citronskal

1 spsk olie

1 dl fintstrimlet appelsinskal

1 tsk stødt ingefær

¼ tsk sort peber

½ dl risvineddike

½ dl friskpresset appelsinsaft

200 g haricots verts

200 g grønne ærter

 

* Fremgangsmåde:

1 Bland maizena, sukker og citronskal i en stor skål og vend det strimlede kød i blandingen.

 

2 Opvarm olien i en wok eller på en teflonpande ved jævn varme.

Tilsæt den strimlede appelsinskal og ingefæren.

Steg under omrøring ca. 1 min.

Tag skallerne op og læg dem til side.

 

3 Brun dernæst kødstrimlerne i wokken under omrøring, ca. 3 min.

Drys de stegte appelsinskaller over og tilsæt peber.

Lad det stege sammen 1 min.

 

4 Hæld vineddike og appelsinsaft på.

Lad væsken koge ind under omrøring ca. 2 min.

Tilsæt haricots verts og ærter og lad dem koge med ca. 2 min.

Server straks.

 

Tips & råd

 

Oksekød med appelsinsmag

Vælg den rette kniv til arbejdet. Når du skal skive eller strimle passer en kokkekniv bedst.

På en rigtig god kokkekniv skal knivbladet være ordentligt nittet og gå gennem hele skaftet.

Når du arbejder med frugt og grønsager, bruger du en spinklere kniv, fx en urtekniv.

Til at skære brød og bløde kager skal du bruge en savtakket kniv.

En tynd, spids og fleksibel kniv er det bedste, når du fileterer fisk.

Brug et strygestål, så din kniv er rigtig skarp, når du skal skære tynde skiver af kød.

 

VARIATION

Erstat kødet med fire strimlede kyllingefileter. Følg i øvrigt opskriften.

Husk at kyllingekødet skal steges helt igennem.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 226 = kJ 953

Kulhydrat 19 g Protein 22 g Fedt 7 g (28%) Fibre 5 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.581 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her