Logo

Oksekød med auberginepure i tagine

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksekød med auberginepure i tagine

800 g oksekød

1 løg

1 fed hvidløg

1 ¼ dl olie

1 tsk peber

lidt safranpulver salt

¾ l grønsagsbouillon

800 g auberginer

saft af 1 citron

2 tomater

1 bdt. frisk, bredbladet persille, hakket

 

Skær kødet i mundrette tern.

Pil løg og hvidløg, og hak dem.

Varm 2 spsk olie op i taginen, og svits løg og hvidløg heri.

Rør krydderier­ne i, og lad dem riste med et øjeblik.

Kom så kødternene i, og brun dem i krydderierne.

Hæld bouillonen ved, og lad det hele simre under låg i ca. 50 min.

Gør auberginerne i stand, og skær dem i 1 cm tykke skiver.

Dryp dem med citronsaft, og lad dem trække.

Varm resten af olien op på en pan­de, og steg aubergineskiverne bløde heri.

Tag dem af panden, lad dem dryppe af på køkkenrulle, mos dem med en gaffel og hold dem varme.

Overhæld tomaterne med kogende vand, flå dem, fjern stilkfæste og kerner, og skær frugtkødet i tern.

Kom dem ned til kødet sammen med persillen, og lad det hele simre i yderligere 15 min, til saucen er kogt noget ind.

Hæld auberginepureen over kødet før serveringen.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.421 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?