Logo

Oksekød med peberrodssauce, kartofler og gulerødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Oksekød med peberrodssauce, kartofler og gulerødder

Oksekød med peberrodssauce, kartofler og gulerødder samt bønner og korender marineret i æblemost
 
Forskellige udskæringer af oksekød er velegnet til suppen, bedst er tværreb, bov eller spidsbryst. 
Tilsæt altid et par kraftben eller haler, når der koges suppe.
Tag ca. 1 liter suppe fra til sauce og gem resten til "skrub af suppe". 
Vælg kartofler med god smag, fx aspargeskartofler.
Bønnerne kan være grønne eller gule bønner eller brede snitbønner. Korender blev oprindeligt tilsat peberrodssaucen, men er valgt at lade dem ledsage tilbe­høret.
Hvor meget peberrod, der tilsættes saucen, er en smags sag. Min sauce er altid meget stærk, men kom lidt peberrod i ad gangen og smag til undervejs. Den må gerne "bide".
 

# Ingredienser

2½-3 kg oksekød
3 kraftben
2 løg
2 pastinakker eller persille­rødder
3 gulerødder
½ knold­selleri med top
2 porrer
1 bdt persille
5 laurbærblade
Salt, peber
 
Tilbehør:
2-2 ½ kg kartofler
700 g gule­rødder
700 g bønner
75 g korender
3 spsk extra jomfru-oli­venolie
2 dl æblemost
Salt, hvid peber
 
Peberrodssauce:
50 g smør eller koldpresset rapsolie
5-6 spsk hvedemel
8-10 dl okse­kødssuppe
4-5 spsk reven peber­rod
1 knsp. sukker
Lidt eddike
Evt. salt
 

* Tilberedning

Læg kødet i en stor suppegryde med 8-9 l. vand.
Bring kødet i kog og skum sup­pen.
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad suppen simre 4-5 tlmer.
Smag på suppen og juster med salt og peber.
Tag kødet fra og læg det i et dybt fad med lidt suppe.
Dæk med et vådt klæde.
Skal kødet først ser­veres næste dag, så dæk med hus­holdningsfilm, når kødet er koldt.
Opvarm kødet meget langsomt i en gryde med låg og en anelse suppe i bunden.
Skær derefter i skiver.
 
Si suppen til sauce og "skrub af suppe" gennem et klæde og afkøl, hvis suppen først serveres næste dag.
 
Tilbehør: Kog kartoflerne i sidste øjeblik inden servering.
Udblød korenderne i lidt kogen­de vand.
Skær gulerødderne i lange stave og nip bønnerne.
Blancher både bønner og gulerødder i letsaltet vand i 3-5 minutter. 
Afkøl straks i iskoldt vand og afdryp godt.
Bland gulerødder og bønner med korender, æblemost og olivenolie.
Smag til med salt og hvid peber og lad gerne "salaten" trække i mininum 5 timer.
 
Peberrodssauce: Laven opbag­ning af fedtstof og hvedemel.
Tilsæt lang­somt suppe og pisk, til saucen har en passende konsistens. 
Skal sau­cen først serveres næste dag, afkøles den hurtigt.
Smag saucen til med peberrod, sukker og eddike lige inden ser­vering. Tilsæt eventuelt salt.
Saucen må ikke koge efter tilsæt­ning af peberrod, så forsvinder smagen.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 10.124 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her