Logo

Oksekarry fra Kashmir 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Oksekarry fra Kashmir 2

 

Vil du have en ægte karryret med herlig smag, som er enkel at lave. Prøv denne lette opskrift med en færdig karrypasta.

• Afpudset højreb med fedtet skåret fra indeholder kun 7% fedt.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 1 time. 6 Portioner

 

# Råvarer til Oksekarry fra Kashmir

1 kg højreb, godt afpudset

8 kardemommekerner

1 løg

1 spsk rapsolie

2 tsk karrypasta, mild eller hot

1 tsk gurkemeje

1 dåse hele flåede tomater (400 g)

400 g broccoli

TIL SERVERING:

240 g langkornede ris

 

* Fremgangsmåde:

1 Skær det afpudsede kød i mundrette tern.

Stød kardemommen let.

Pil løget og hak det groft.

 

2 Opvarm olien ved jævn varme i en teflongryde.

Brun kødet på alle sider 4-5 min.

Tilsæt kardemomme, løg, karry og gurkemeje og steg yderligere 5 min, til løgene er blanke.

 

3 Tilsæt tomaterne og bring det i kog.

Læg låg på, dæmp varmen og lad retten simre langsomt i 45 min.

 

4 Skyl broccolien, del den i buketter og læg dem i gryden.

Lad koge videre 10-15 min, eller til broccolien er tilpas kogt.

 

5 Server karrygryden med løse ris, et godt brød og en skål med yoghurt naturel.

 

Tips & råd

 

Oksekarry fra Kashmir 2

Yoghurt med hakket agurk er forfriskende tilbehør til hede karryretter.

Du kan også servere yoghurt og små chilifrugter til dem som vil have en rigtig hed smag.

 

Oksekarry fra Kashmir 2

Poppadums, tynde, sprøde indiske brød passer meget fint at servere til karryretter.

Vælg krydrede eller naturel.

Varm dem i mikroovn, 3-4 stykker på højeste effekt et par min.

 

FORBERED

Som alle karryretter smager denne gryde bedst dagen efter tilberedningen.

Afkøl gryden hurtigt, kom den i box med låg og stil i køleskab til næste dag.

Varm den ca. 15 min. før serveringen.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 294 = kJ 1234

Kulhydrat 4 g Protein 38 g Fedt 14 g (43%) Fibre 4 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 549 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Coq au vin à la BourguignonneRagout af hane med champignon, perleløg og flæsketerninger i rødvinssauce med hvidløg,...
• Farmors idiotsikre bollerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• HavremakronerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Fløderand med æg / CremerandEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mandelkage 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!