Logo

Oksemørbrad glaseret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Oksemørbrad glaseret

 

Dette bliver festernes festret! Et meget enkelt, men raffineret måltid med herlig smag af krydret glasering, spinat og rösti. Festmåltid.

• Mørbraden er den møreste og magreste del af oksekødet. Den indeholder rigeligt med protein og jern.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 40 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Oksemørbrad glaseret

500-600 g oksemørbrad i et stykke

1 tsk olie

GLASERING OG SKY:

2 spsk hot mango chutney

2 spsk sød chilisauce

1 spsk kinesisk soya

2 dl vand til skyen

SPINATBLANDING:

500 g frisk spinat

250 g zucchini

1 tsk olie

½ tsk salt

tsk hvid peber

 

* Fremgangsmåde:

1 Varm ovnen til 175 °C.

Snør evt. oksemørbraden.

Smør et ovnfast fad med olie og læg kødet i.

Stik et kødtermometer midt i stegen og sæt den i ovnen.

 

2 Bland glaseringen godt og pensl kødet et par gange under stegningen.

 

3 Når kødet begynder at fa farve hældes vandet ved siden af kødet i fadet.

Steg til termometeret viser lidt under 70 °C, så er kødet rosa i midten, ca. 40 min.

 

4 Tag kødet ud og pensl et tykt lag af glaseringen over det.

Gem resten til skysaucen.

 

5 Hæld skyen i en gryde og kog den noget ind.

Smag til med ca. 1 spsk af glaseringen og evt. lidt salt.

Spæd evt. med lidt vand hvis saucen er for stærk.

 

6 Rens spinaten.

Skær zucchinien i stave, 4-5 cm lange.

Opvarm olien ved jævn varme på en pande og steg zucchinien et par min, tilsæt de hele spinatblade og lad det stege yderligere 1 min.

Drys med salt og peber.

Anret grønsager og kød og server straks.

 

Tips & råd  

 

Oksemørbrad glaseret

Glasering er en smagssætning som pensles på under og efter tilberedningen.

Man kan også servere den som tilbehør.

Den giver en blank overflade på kødet.

 

Nemme rösti: Tag to mellemstore kartofler (150-175 g) pr. person.

Skræl eller skrub dem. Riv dem groft i foodprocessoren eller på et rivejern.

Pres vandet ud i et viskestykke.

Bland med salt og peber.

Form massen til 4 kager og steg dem gyldne og sprøde i lidt smør eller olie, ca. 5 min.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 335 = kJ 1407

Kulhydrat 36 g Protein 32 g Fedt 7 g (19%) Fibre 5 g

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,5 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.260 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her