Logo

Oksemørbrad med gorgonzolasauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Oksemørbrad med gorgonzolasauce

600 g oksemørbrad

1/2 tsk havsalt

1/2 tsk peber

1 spsk extra jomfru olivenolie

Sauce:

100 g gorgonzola

1,5 dl marsalavin

40 g usaltet smør

2 spsk hvedemel

2 dl piskefløde 38%

2 tsk rosenpeberkorn

1/2 tsk salt

1/2 tsk peber

Kartofler:

800 g nye kartofler

1 spsk extra jomfru olivenolie

5 blade frisk basilikum

Salat:

200 g julesalat

50 g mandler

 
Rengør kartoflerne og bag dem i ovnen med olie, halvdelen af basilikumbladene, salt og peber.

Når kartoflerne er færdigstegte, tilsættes resten af den finskårede basilikum.
Imens kartoflerne bager, rengøres kødet og skæres i regulære bøffer.

Krydr med salt og peber.

Steg bøfferne i olie indtil de er halvstegte.

Færdigsteg dem i ovnen ved 180°C.

Sauce: Opvarm fløden til den koger og tilsæt ½ af gorgonzola.

Tilsæt marsala og inddamp alkoholen.

Bland smør med lidt mel i og rør det i saucen. Tilsæt rosenpeberkorn.

Indkog saucen og tilsæt salt og peber.

Smag til med resten af gorgonzola.

Salat: Del salaten og tilsæt finskårede, ristede mandler, server ved siden af.

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.610 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillede jomfruhummereEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Roastbeef med ravigottedressing, salat og dessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Grønsagsæggekage med baconBegynd ugen med en lækker æggekage med masser af fyld. Varier grønsagerne med det, du har...
• Dessertkage med kastaniecreme En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os