Logo

Oksemørbrad med indlagt svinemørbrad

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1,8 kilo afpudset oksemørbrad
400 gram svinemørbrad 
 
Marinade
6 spsk mørk farin 
Sweet chili sauce 
Teriyaki sauce 
Engelsk sauce 
Vand eller oksebouillon 
Tabasco efter smag
 
Tilbered marinaden.
Læg den afpudsede svinemørbrad i en plastpose.
Tilsæt halvdelen af marinaden og lad mørbraden trække 6-8 timer i køleskabet.
Husk at vende den en gang imellem så lagen bliver godt fordelt.
Derefter tørres mørbraden af og steges i smør/olie på en pande.
Nu til øvelsen hvor svinemørbraden skal ind og ligge i oksemørbraden.
Med en langskaftet grydeske, et strygestål el. lign. presses en kanal ind i oksemørbraden, hvorefter svinemørbraden presses ind i oksemørbraden, kan evt. snøres.
Oksemørbraden:
Afpuds mørbraden og skær de tynde ender fra, da de vil blive stegt for
hurtigt (Kan grilles som tournedos).
Kuglegrillen:
Placer kullene i den ene side af grillen, således der opstår 2 forskellige
stegezoner.
Grillprocessen:
Mørbraden pensles med lidt jomfru olivenolie og krydres med salt og
”Santa Maria” peberblanding.
Placer mørbraden på grillristen ovre på den ”varme” side.
Brun kødet kort og godt på alle sider.
Kødet flyttes nu over på den ”lune” side og grilles ca. 25–30 min.
Vendes ofte, alt imens der pensles flittigt med farinmarinaden.
Husk! at kødet skal hvile i ca. 10 min. pakket ind i alufolie. inden der "trancheres". 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her