Logo

Oksemørbrad med peberrod og ristet hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1 stk hvidløg
olivenolie
6 spsk peberrod
⅓ tsk bordsalt
1 spsk frisk basilikum
1 spsk frisk timian
⅓ tsk peber
1 ½ kg oksemørbrad
 
Forvarm ovnen til 175°C.
Fjern den hvide, papiragtige skal fra hvidløget uden at dele fedene fra
hinanden.
Pensl det med olivenolie, dæk det med folie og rist det i ovnen i en time
(sluk ikke ovnen bagefter).
Afkøl hvidløget i 10 min., del fedene og klem dem for at udvinde selve
hvidløgsmassen.
Mos hvidløg, peberrod, salt, basilikum, timian og peber sammen med en
gaffel.
Skru ovnen op til 200°C.
Puds mørbraden og gnid den med hvidløgsmosen.
Steg mørbraden i 40 min. i ovnen, eller til et stegetermometer viser
70-75°C.
Placér mørbraden på et fad.
Dæk den til, lad den hvile i 10 min. før den skæres i skiver, der
serveres som en delikat forret.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?