Logo

Oksemørbrad med pistacienødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2 kg oksemørbrad
1 dl vand
100 g pistacienøddekerner
3 dl oksebouillon
100 g smør
1 dl piskefløde
salt
peber
Maizena
2 skalotteløg

Kødet pudses for fedt og sener.
Halvdelen af nødderne prikkes i kødet.
Brun kødet i forvarmet ovn ved 250 º C, 5 minutter på hver side.
Pensel med lidt af smørret under bruning.

Dæmp varmen til 170º C.
Hak resten af nødderne groft og bland dem med resten af smørret.
Fordel blandingen i et jævnt lag på stegen og krydr.
Læg de pillede, skivede løg i bunden af bradepanden.
Steg kødet færdigt i ca. 15 minutter.

Tænd grillen og grill kødets overside i ca. 2 minutter.
Lad kødet hvile for åben ovndør i 5 minutter, tag det ud af ovnen og lad det trække i 15 minutter.

Kog bradepanden af med bouillon.
Si skyen og bring den i kog med fløden.
Smag til og lad det simre i 5 minutter.
Lad nødderne blive i saucen.
Jævn saucen med Maizena.

Det smager godt med ekstra nødder på toppen af stegen.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.614 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her