Logo

Okseragout med grønsager + Mormors rabarberdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Okseragout med grønsager + Mormors rabarberdessert

Okseragout med grønsager

3 løg

3 spsk smør eller margarine

500 g oksefilet

2 spsk hvedemel

½ tsk allehånde

½ tsk hvidløgssalt

1 dl rødvin

3 spsk koncentreret tomatpure

250 g små, nye gulerødder

500 g små, nye kartofler

250 g bælgede ærter

salt

Tilbehør: grøn salat i Fransk marinade - se Tillæg

Hak løgene groft og svits dem i fedtstoffet.

Del kødet i terninger på størrelse med ½ tændstikæske.

Tag løgene op og brun kødet i det samme fedtstof.

Drys med hvedemel, allehånde og hvidløgssalt og vend det hele nogle minutter.

Tilsæt løgene og spæd med vin, tomatpure og så meget kogende vand, at det står i højde med kødet.

Lad retten småsnurre for svag varme i 1¼ time.

Tilsæt skrabede gulerødder og skrabede kartofler og læg atter låg over gryden.

Lad retten snurre videre, til alt er mørt - ca. ½ time.

Tilsæt ærterne kort før retten er færdig og smag til med salt.

Server grøn salat til.

Madopskrift billede

Mormors rabarberdessert

600 g fine rabarber

2 dl æblecider eller -most

250 g sukker

¼ tsk stødte nelliker

10-15 store makroner

2 æggeblommer (gem æggehviderne til i morgen)

2 spsk flormelis

3 dl piskefløde

lidt mandler

*

Skræl rabarberne og skær stilkene småt ud.

Kog dem til en tyk kompot med æblecider eller æblemost og sukker - tag ⅓ mindre sukker, hvis der anvendes æblemost.

Tilsæt nelliker og lad kompotten blive kold.

Knus makronerne groft.

Pisk æggeblommerne (gem hviderne til næste dag) sammen med flormelis og vend godt halvdelen af den stiftpiskede fløde i.

Læg makroner, creme og rabarberkompot lagvis i en dessertskål- 2-3 lag af hver slags - og stil desserten koldt et par timer.

Dæk ved serveringen med resten af flødeskummet og drys med lidt hakkede, usmuttede mandler.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.371 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegt laks med dildtzatzikiEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kaninragout med fennikelEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sweet and Sour PrawnsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tekage, BentesSelvom der kagen hedder en tekage er der ikke te i kagen, men måske hedder den sådan fordi...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!