Logo

Oksesteg med kartoffelmos og sveskedessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Oksesteg med kartoffelmos og sveskedessert

 

Oksekødet får et julet twist med en appelsin-gremolata, og til dessert bages sveskerne med mandler og marcipan under et lag friskpisket marengs.

 

Oksesteg med appelsin-gremolata og kartoffelmos med ost

Arbejdstid: 40 min. Stege/kogetid. ca. 55 min. 4-5 personer

 

Steg:

750 kg roastbeef af okseinderlår eller -klump (snøret)

1 spsk smør

1 spsk olie

1-2 tsk groft salt

friskkværnet peber

 

Kartoffelmos med ost:

1 kg melede kartofler (fx bagekartofler)

100 g mild ost eller

75 g blåskimmelost (evt brie)

salt og friskkværnet peber

 

Appelsin-gremolata:

2 store håndfulde bredbladet persille

2 spsk olie

2 spsk brødkrumme eller rasp

2 økologiske appelsiner

 

Pynt: bredbladet persille

*

 

Dup kødet tørt med køkkenrulle.

Varm en pande eller stegegryde godt op, og kom smør og olie i.

Brun kødet i ca. 5 min. på alle sider, og krydr med salt og peber.

 

Steg evt. videre i gryden ved svag varme med lidt vand i bunden, eller læg roastbeefen i et ovnfast fad, og sæt det i midten af ovnen.

Tænd på 150 °C og steg i ca. 45 min.

Sæt et stegetermometer i midten af kødet og steg, til centrumtemperaturen er 55-60 °C.

 

Skræl kartoflerne, skær dem i grove stykker, og kog dem helt møre i vand.

Hæld kogevandet fra og gem lidt.

Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller pres dem gennem en puresigte.

Varm mosen igennem med lidt af kogevandet, og rør revet ost eller små stykker ost i.

Tilsæt evt. lidt mere kogevand, hvis mosen er for tør, og smag til med salt og peber.

 

APPELSIN-GREMOLATA:

Bland hakket persille med olie, brødkrumme eller rasp, fileter af 1 appelsin og skal og -saft af 1 appelsin.

Krydr med salt og peber, og lad blandingen trække i ca. 30 min.

Skær kødet i tynde skiver, drys med appelsin-gremolata og giv kartoffelmos til.

Pynt med bredbladet persille.

 

Lune svesker med marengslåg

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 10 min. 6 personer

 

100 g ren rå marcipan

300 g bløde svesker uden sten

50 g smuttede mandler

2-3 spsk blødt smør

 

Marengs:

3 æggehvider

75 g flormelis

½ tsk eddike eller citronsaft

 

Drys:

25 g flormelis

*

 

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern, og hak mandlerne groft.

Bland marcipan og mandler med svesker i et ovnfast fad smurt med smør.

 

Pisk æggehvider, flormelis og eddike eller citronsaft i en skål over et kogende vandbad.

Pisk konstant, til massen bliver tyk og blank.

Tag skålen op af vandbadet og pisk videre, til den er afkølet.

 

Smør marengsen over sveskeblandingen i fadet, drys med flormelis og bag i ca. 10 min. ved 250 °C, til overfladen er lysebrun.

Server desserten lun.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 259 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ungarsk gullasch med rodfrugter og kartoffelmos, og Krydret parfait flødeisPå denne tid af året er det dejligt med krydrede gryderetter. Desserten er parfait, der er...
• Oksesteg med rösti og irsk kaffe-trifliEn festlig menu med saftig oksesteg og sprød kartoffelrosti. Desserten er i denne uge for...
• Gullasch med kartoffel-sellerimosDu kan sagtens komme forskellige rodfrugter i kartoffelmosen til din gullasch. Det gør den...
• Marengs med nougat-cremeDesserten er skønne sprøde marengs med en nem og lækker nougatcreme. Enkel opskrift der...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os