Logo

Ostesoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ostesoufflé

 

Ostesoufflé er en gammel klassiker, der smager fantastisk. Den er let og luftig og kan både bruges som hovedret med en lækker salat til eller ...(4 pers.)

#

40 g hvedemel eller maizenamel (ca. ¾ dl)

2 dl fløde 13 %

25 g smør

½ tsk groft salt

¼ tsk hvid peber

125 g revet mild eller mellemlagret ost (Danbo eller Dansk Emmentaler)

4 æg

Tilbehør: koldt smør.

*

 

Tænd ovnen på 180 °C.

Rør melet ud med lidt af fløden i en tykbundet gryde.

Tilsæt resten af fløden og smørret og kog det godt igennem under omrøring.

Tilsæt krydderier og ost.

Rør i saucen, til osten er smeltet.

Afkøl den lidt.

Rør æggeblommerne i, en ad gangen.

Fold forsigtigt stiftpiskede æggehvider i dejen.

Fyld massen i en smørsmurt souffléform, der rummer ca. 2 liter.

Bages nederst i ovnen ca. 50 min.

Luk ikke ovndøren op under bagningen.

Serveres straks.

 

Tips: Souffleer falder altid sammen ganske kort tid efter, de er kommet ud fra ovnen. Sørg derfor for, at alle gæster er på plads, når de smukt hævede ...


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.085 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?