Logo

Ovnbagt laks med hvidløgssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnbagt laks med hvidløgssauce

650 g laksefilet uden skind
400 g fennikel
1 spsk friskpresset citronsaft
¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ liter Hvidløgssauce 6% - se opskrift herunder

Pynt: fennikeltop og Kviste af dild
Tilbehør: 500 g frisk pasta fx fettucine
*

Skær laksefileten i 4 stykker.

Fordel fennikel i et ovnfast fad (ca 5x19x31 cm).

Læg lakseskiverne herpå og dryp med citronsaft.

Drys med salt og peber og hæld Hvidløgssauce over.

Bag fisken midt i ovnen ca. 35 min. ved 200°C.

Pynt med fennikel og dild og server med pasta.
Ikke fryseegnet

 

Madopskrift billede

Hvidløgssauce

3 spsk hvedemel
2,5 dl minimælk
2,5 dl grønsagsbouillon
1 fed hvidløg, knust (evt flere)
1 tsk tørret oregano
¾ tsk salt
friskkværnet peber
*
Rør hvedemel og 3 spsk af mælken sammen i en lille tykbundet gryde.

Rør resten af mælken i sammen med bouillonen.

Bring saucen i kog under omrøring.

Tilsæt hvidløg og oregano.

Kog saucen ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 5 min.

Smag saucen til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.461 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
67504-03-2012 13:08:40 Inge Lise
Tusind tak for det - jeg vil straks printe den ud og så afsted efter laks. Det skal prøves i aften. :)
67604-03-2012 08:41:51 madABC
Her kom hvidløgssaucen ...
67704-03-2012 07:10:50 Inge Lise
Hvor finder jeg det tillæg med opskriften på hvidløgssaucen? Jeg kan heller ikke finde den ved at søge.
Laks med hvidløgssauce uden saucen dur jo ikke rigtigt

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her