
2 løg 
600 g kogte kartofler 
smør eller margarine 
2 peberfrugter 
1 ds bov 
2 spsk hakket, syltet asie 
salt og peber 
4 æg 
purløg eller andet godt grønt fx karse
Tilbehør: groft rugbrød, grøn salat eller coleslaw
*
Skær løg og kartofler i små terninger og svits det godt i smør eller margarine. 
Hak de rensede peberfrugter og skær kødet i terninger. 
Tag panden af varmen og bland begge dele i kartoflerne. 
Tilsæt hakket, syltet asie og smag til med salt og peber. 
Bred blandingen i et ikke for tykt lag i smurt, ildfast fad og lav med bagsiden af en ske 4 fordybninger i den. 
Lad 1 æg glide ned i hver og stil fadet i en 225°C varm ovn, til æggene er stivnede - 12-15 minutter. 
Drys med peber, klippet purløg og server groft rugbrød og salat til retten. 
 
Tips: Bixen kan også steges færdig på panden, som billedet viser.